Site icon Glasul.info

Asiguratorii condamna rapacitatea avocatilor care profita de pe urma accidentelor soldate cu victime umane

Gianina Poroșnicu - Asiguratorii condamna rapacitatea avocatilor care profita de pe urma accidentelor soldate cu victime umane

Asiguratorii condamna rapacitatea avocatilor care profita de pe urma accidentelor soldate cu victime umane

Asiguratorii condamna rapacitatea avocatilor care profita de pe urma accidentelor soldate cu victime umane. Dupa ce in presa locala din Iasi a aparut un articol in care era dezvaluita metoda de operare a unor avocati care vanau si apoi incasau comisioanele pe care firmele de asigurari trebuiau sa le plateasca victimelor rezultate din accidentele auto sau familiilor acestora, asiguratorii din regiune au postat un amplu material informativ prin care isi anunta clientii despre aceste practici.

“Activam in domeniul asigurarilor de aproape 15 ani. Ca broker de asigurare, pe langa ofertare si emitere de polite, pe langa evaluarea riscurilor si a calitatii politelor de asigurare deja incheiate de catre clientii nostri, ii si reprezentam pe acestia sau pe alti pagubiti sau victime ale producerii oricarui risc asigurat. Atat in relatia cu firmele de asigurari cat si cu orice persoane fizice sau juridice implicate in demersurile catre obtinerea despagubirilor.

Recent a aparut un articol legat de avocatii/entitatile care vaneaza si apoi incaseaza comisioane uriase de la victimele si urmasii celor decedati in accidente rutiere. Vad doua probleme aici: odata modul in care se abordeaza clientii si se obtin aceste contracte si apoi valoarea onorariilor. Este normal sa fii platit pentru serviciile pe care le oferi si la fel de normal este ca nivelul tau de castig sa fie corelat cu performantele tale. In multe domenii se intampla asa. Insa nu este normal sa iei aproape jumatate din despagubirile pe care le-a primit cineva pentru suferinta indurata si pentru pierderile suferite. Am intalnit din pacate comisioane chiar si de 50%-70%, ceea ce mie se pare inuman. Si 35% mi se pare mult.”, scriu cei de la Infodaune

Asiguratorii condamna rapacitatea avocatilor care profita de pe urma accidentelor soldate cu victime umane

“Este adevarat ca unii vaneaza victimele si pe urmasii acestora prin spitale, pe la casele de pompe funebre, si ca au “prieteni” care ii informeaza cand se produce un accident, colaboratori care le dau detalii si date de contact, si care chiar le recomanda celor implicati: “sunati la … , este singurul/singura care va poate ajuta, daca vreti sa va fie bine.”
Un client al nostru a fost sunat de “Asociatia Europeana a Drepturilor Omului” , care s-a “autosesizat” ca procesul pentru pierderea fiului lor dureaza prea mult si ca ar putea sa ia inca 200 de mii de euro in plus daca fac ce trebuie si i-a convins sa schimbe avocatul care castigase deja procesul pentru un onorariu onest cu un altul recomandat cu caldura de “asociatie”. Eram in apel si au mai fost trei termene de judecata. Sfarsitul povestii? Oamenii au platit 35 de mii de euro onorariu de succes acestui avocat minune care nu a castigat nimic in plus, dar avea contract. Pentru ca promisiunile sunt gratis, onorariul de succes este trecut in contract. Hartuire si amenintare? Da! Minciuna? Da! Telefonul de pe care a fost sunat clientul nostru era al unei colaboratoare apropiate a avocatului si totul a fost o inscenare.

Pe de alta parte nu trebuie sa blamam o intreaga categorie profesionala, in care exista multi profesionisti, oameni de calitate, pentru cateva exemple indoielnice. Sunt destui avocati care isi asuma responsabilitatea actiunilor lor, care nu se implica in cauze in care nu au expertiza necesara si care percep onorarii oneste. Este in mare parte si vina celui care semneaza aceste contracte, amagit de promisiuni fara acoperire, fara sa se intereseze, odata de integritatea morala a avocatului in cauza, si apoi de experienta profesionala a acestuia. Sunt destul de putini avocati care au cunostinte solide in domeniul asigurarilor. Si multi care isi asuma orice dosar prind, poate plini de intentii bune dar fara sa stie neaparat ce fac. Ca un doctor care invata medicina pe pielea pacientului sau. Este greu sa te pricepi la toate.
Majoritatea avocatilor pe care i-am intalnit in astfel de spete, unii datorita educatiei lor profesionale, altii fiindca este mai profitabil, nu fac mai nimic pana nu ajunge dosarul in instanta. Ce omit unii sa spuna este ca despagubirile se pot obtine si prin negociere directa. Instanta de judecata este ultima cale. Si ca procesele pot dura si 3, 4, 5 ani.

Fie ca este vorba de instrumentarea dosarului de dauna, de negocieri sau instanta de judecata, este foarte bine sa ai de partea ta pe acest drum intortocheat catre obtinerea corecta a despagubirilor materiale, morale si pentru vatamari corporale pe cineva care stie ce face si care te reprezinta cu onestitate. De unul singur SIGUR despagubirile obtinute sunt mai mici si atunci ti-ai dori sa fi avut un ajutor de incredere.”, mai adauga asiguratorii de la Infodaune

Sursa: www.Iasicasa.ro

Exit mobile version