Site icon

Domnilor jandarmi, trageți! Voi fi la Țebea!

Domnilor jandarmi, trageți! Voi fi la Țebea!, Foto: facebook.com/laurian.stanchescu

Domnilor jandarmi, trageți! Voi fi la Țebea!, Foto: facebook.com/laurian.stanchescu

“Domnilor jandarmi, trageți!
Voi fi la Țebea!

Am avut un dialog cu doi reprezentanți ai Guvernului în teritoriu. Tema a fost Legea 215 / 2016, lege care a trecut neobservată prin Parlament și votată de Iohannis. Legea interzice participarea “Societății Civile” la evenimentele oficiale unde participă demnitarii țării.

Am primit informația că mi se interzice să particip la comemorarea Crăișorului de la Țebea, altfel voi fi reținut de jandarmi. Numai un glonț mă poate opri să nu pun genunchiul în fața lui Avram Iancu, “Erou al Națiunii Române”!”,

Laurian Stănchescu,

Președinte, Fundația “Ideea Contemporană”

Membru titular al Uniunii Scriitorilor din România,

Membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.”

Domnilor jandarmi, trageți! Voi fi la Țebea!

Potrivit legii 2015/2016 privind ceremoniile oficiale, s-au stabilit o serie de reguli conform carora trebuie respectata o anumita ordine “de precadere a participantilor la ceremoniile oficiale”.

“Legea 215/2016 privind ceremoniile oficiale. Lege nr. 215/2016

Art. 1
Prezenta lege are ca scop stabilirea unui ansamblu de norme aplicabile ceremoniilor oficiale desfasurate de autoritatile si institutiile publice, centrale si locale.

Art. 2
Prezenta lege stabileste ordinea de precadere a participantilor la ceremoniile oficiale, prevede regulile generale privind organizarea si desfasurarea ceremoniilor oficiale si reglementeaza atributiile autoritatilor si institutiilor publice in aceasta materie.”

Exit mobile version