Știri

Muntenegru este cel de-al 29-lea stat care s-a alaturat NATO

Muntenegru este cel de-al 29-lea stat care s-a alaturat NATO

Luni seara, 5 iunie 2017, Muntenegru a devenit cel de-al 29-lea stat care s-a alaturat NATO, in urma unei oficializari a acestui statut printr-o ceremonie desfasurata la sediul Departamentului de Stat din capitala Statelor Unite ale Americii, potrivit news.ro.

In cadrul ceremoniei, ministrul de externe al Muntenegrului,Srdjan Darmanovic, a depus documentele oficiale prin care tara sa adera la Organizaţia Nord-Atlantică.

La ceremonie au mai asistat prim ministrul Muntenegrului, Dusko Markovic, secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, cat si alti oficiali si diplomati.

Muntenegru este cel de-al 29-lea stat care s-a alaturat NATO

Alaturarea Muntenegrului la NATO este de fapt doar o oficializare a relatiei pe care acest stat o are in ultima vreme cu Organizaţia Nord-Atlantică.

Pana la momentul separarii de Serbia, Muntenegrul a urmat si chiar a sprijnit in unele cazuri politica externa a sarbilor. Insa dupa separare autoritatile muntenegrene au ales o cu totul alta cale, una care bineinteles nu este si pe placul Serbiei, care inca mai pastreaza o antipatie de proportii fata de bombardamentele pe care NATO le-a intreprins asupra sarbilor in momentul destramarii fostei Iugoslavii.

Atat timp cat Serbia pare mai degraba sa imbratiseze pozitia Federatiei Ruse si Muntenegru a cotit-o spre Alianta Nord-Atlantică, caile diferite ale celor doua tari demonstreaza deja o indepartare si mai mare intre ele.

[info] NATO SI MAREA NEAGRA [/info]

Glasul.info

[sg_popup id=”40″ event=”onload”][/sg_popup]

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

3 zile ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

5 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

5 zile ago