Site icon Glasul.info

Cum alegem corect fructele si legumele sanatoase

Cum alegem corect fructele si legumele sanatoase

Cum alegem corect fructele si legumele sanatoase

Cum alegem corect fructele si legumele sanatoase

Singura garantie totala ca vom cumpara alimente sanatoase nu poate fi verificata decat cu ajutorul unui spectrometru electronic. Desigur, exista insa si cateva mici trucuri bazate pe experienta de viata si pe observarea atenta a naturii: fructele si legumele care prezinta semne sau afectiuni naturale sau care sunt chiar atacate de daunatori, pot reprezenta garantia ca sunt alimente fara chimicale, fara pesticide. Spre deosebire de oameni care au pierdut o parte din simturile si instinctele naturale, insectele si alte mici organisme, chiar si unele mamifere, stiu cumva instinctual sa recunoasca alimentele cu probleme si pe cele sanatoase.

Multi sunt atrasi atunci cand cumpara fructe si legume numai de estetica frumosului, iar comerciantii cunosc acest aspect si speculeaza dorinta cumparatorilor de a cumpara numai fructe si legume mari si frumoase, nedeformate, fara pete sau alte asa zise “defecte”.

Insa de cele mai multe ori tocmai acele fructe si legume care sunt parca trase la xerox, toate mari, fara defecte, aspectoase si cu forme perfecte, au in componenta lor cele mai mari procente de chimicale sau de pesticide.

Cum alegem corect fructele si legumele sanatoase

Inteligenta umana s-a dezvoltat in ultimele mii de ani mai degraba catre o viata asa zis civilizata, insa a pierdut din inteligenta primordiala a speciei, instinctele primare care inca se regasesc in randul diferitelor vietuitoare din mediul inconjurator.

Inca nu pot fi explicate pe deplin instinctele cu ajutorul carora animalele sau insectele pot depista si evita fructele, legumele sau alte alimente care contin chimicale, pesticide sau alte otravuri, sau cum de pot recunoaste si evita consumul plantelor si organismelor modificate genetic.

Cert este ca atunci cand cumparati fructe si legume de la piata nu mai evitati fructele si legumele cu forme neregulate sau cu asa zise “defecte”, sau pe cele care sunt putin afectate de daunatori, pentru ca acele fructe si legume sunt cu siguranta mai sanatoase decat cele importate acum in Romania din diverse tari care ne livreaza fructe si legume pline de pesticide si alte cocktail-uri de chimicale.

Un fruct sau o leguma afectata de un mic daunator este garantia ca acel produs este unul bio, neafectat de chimicale sau pesticide in exces, deci cu siguranta un aliment sanatos.

In loc sa va repeziti la fructele si legumele de import, cautati cu incredere si nu evitati taranii romani din piete pentru ca de multe ori in ciuda aspectului, fructele si legumele cultivate de ei sunt mai aromate, mai savuroase si mult mai hranitoare decat cele importate in marile retele de magazine din Romania.

Sursa: Glasul.info

Exit mobile version