libris.ro

Inlocuirea somajului clasic cu ucenicia ar rezolva lipsa personalului calificat si al tineretului tot mai numeros fara ocupatie din Romania!

Inlocuirea somajului clasic cu ucenicia ar rezolva lipsa personalului calificat si al tineretului tot mai numeros fara ocupatie din Romania!

Inlocuirea somajului clasic cu ucenicia ar rezolva lipsa personalului calificat si al tineretului tot mai numeros fara ocupatie din Romania!

Romania se confrunta in ultima vreme cu un fenomen  foarte ingrijorator. In ciuda propagandei penibile a sistemului prin care ni se inoculeaza zilnic ca tara noastra ar avea nevoie de „forta de munca”, Romania are de fapt tot mai mult tineret fara nici o ocupatie, care ori paraziteaza pe spinarea familiei, ori isi gasesc tot felul de mijloace neortodoxe pentru a se putea sustine din punct de vedere financiar.

Doar pentru ca nu sunt intregistrati in statisticile oficiale ale somerilor, asta nu inseamna ca Romania nu are inca o mare parte a populatiei active fara loc de munca.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Inlocuirea somajului clasic cu ucenicia ar rezolva lipsa personalului calificat si al tineretului tot mai numeros fara ocupatie din Romania!

Chiar daca se evita a se vorbi oficial prea des despre aceasta situatie, Romania a ajuns la trista performanta de a avea acum cea mai mare rata a tineretului fara loc de munca.

Daca in locul somajului clasic de pana acum s-ar putea da o lege a uceniciei, prin care somerii sa fie remunerati numai in cazul in care se vor specializa/califica prin ucenicie la locul de munca, atunci cu siguranta s-ar rezolva dintr-un foc mai multe probleme actuale:

  • se vor reduce cheltuielile cu asistenta sociala
  • se va reduce deficitul de forta de munca
  • se rezolva si problema lipsei de experienta a absolventilor/tinerilor
  • firmele isi vor putea recruta viitori angajati dintre ucenici

Cei care fug de munca pentru a se multumi cu indemnizatia de somaj vor fugi cu siguranta si de stagiile de ucenicie. Astfel s-ar rezolva si cu problema incurajarii lenii si parazitismului pe banii contribuabililor.

In plus, se vor reduce cheltuielile cu asistenta sociala, se va reduce deficitul de forta de munca, se rezolva si problema lipsei de experienta a absolventilor/tinerilor, iar firmele isi vor putea recruta viitorii angajati chiar dintre ucenici.

„De ce sa plătești Șomaj – când ai putea printr-o lege a VOLUNTARIATULUI ( a uceniciei) sa rezolvi problema emigrației,a deficitului de forța de munca ,a lipsei de experiența a absolvenților? Prin parteneriate :școlile de meserii,scolile tehnice .universitățile.sa- si stabilească planul de școlarizare ,nu pe baza atragerii de cursanți…ci de contracte de lucru – de parteneriate cu angajatorii.Ex in Germania se fac scoli de nursing ( asistente)pe lângă spitale …care le finanțează acestora scolarizarea in funcție de câte cădere au nevoie.(Acum s- au șmecherit si nu mai plătesc scolarizarea ,ci iaU personal școlit gata pe banii românilor)
DE CE nu ….când mai sunt doi ani pana la pensionarea unui ,învățător ,doctor ,magistrat, lacătuș ,electrician,frizer,,profesor ,arhitect ,tinichigiu ,tractorist,tirist ,.agronom.,asistent.. croitor, bucătar, muncitor in seră etc …,SĂ NU plătească statul ceva pt voluntariat ….timp in care se „fură” din experiența zecilor de ani de meserie a pensionabilului si se imprima ceva din energia si entuziasmul tinereții?
In doi ani tinerii se îndrăgostesc de locul de munca – când realizează ceea ce au făcut si cum au făcut bătrânii sa reziste zeci de ani in meserie si garantat nu mai emigrează.
„, scrie Miriam Radulescu pe contul sau de Facebook

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info