fbpx

RSS
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Inlocuirea somajului clasic cu ucenicia ar rezolva lipsa personalului calificat si al tineretului tot mai numeros fara ocupatie din Romania!

Print Friendly, PDF & Email

Inlocuirea somajului clasic cu ucenicia ar rezolva lipsa personalului calificat si al tineretului tot mai numeros fara ocupatie din Romania!

Romania se confrunta in ultima vreme cu un fenomen  foarte ingrijorator. In ciuda propagandei penibile a sistemului prin care ni se inoculeaza zilnic ca tara noastra ar avea nevoie de “forta de munca”, Romania are de fapt tot mai mult tineret fara nici o ocupatie, care ori paraziteaza pe spinarea familiei, ori isi gasesc tot felul de mijloace neortodoxe pentru a se putea sustine din punct de vedere financiar.

Doar pentru ca nu sunt intregistrati in statisticile oficiale ale somerilor, asta nu inseamna ca Romania nu are inca o mare parte a populatiei active fara loc de munca.

Inlocuirea somajului clasic cu ucenicia ar rezolva lipsa personalului calificat si al tineretului tot mai numeros fara ocupatie din Romania!

Chiar daca se evita a se vorbi oficial prea des despre aceasta situatie, Romania a ajuns la trista performanta de a avea acum cea mai mare rata a tineretului fara loc de munca.

Daca in locul somajului clasic de pana acum s-ar putea da o lege a uceniciei, prin care somerii sa fie remunerati numai in cazul in care se vor specializa/califica prin ucenicie la locul de munca, atunci cu siguranta s-ar rezolva dintr-un foc mai multe probleme actuale:

  • se vor reduce cheltuielile cu asistenta sociala
  • se va reduce deficitul de forta de munca
  • se rezolva si problema lipsei de experienta a absolventilor/tinerilor
  • firmele isi vor putea recruta viitori angajati dintre ucenici

Cei care fug de munca pentru a se multumi cu indemnizatia de somaj vor fugi cu siguranta si de stagiile de ucenicie. Astfel s-ar rezolva si cu problema incurajarii lenii si parazitismului pe banii contribuabililor.

In plus, se vor reduce cheltuielile cu asistenta sociala, se va reduce deficitul de forta de munca, se rezolva si problema lipsei de experienta a absolventilor/tinerilor, iar firmele isi vor putea recruta viitorii angajati chiar dintre ucenici.

“De ce sa plătești Șomaj – când ai putea printr-o lege a VOLUNTARIATULUI ( a uceniciei) sa rezolvi problema emigrației,a deficitului de forța de munca ,a lipsei de experiența a absolvenților? Prin parteneriate :școlile de meserii,scolile tehnice .universitățile.sa- si stabilească planul de școlarizare ,nu pe baza atragerii de cursanți…ci de contracte de lucru – de parteneriate cu angajatorii.Ex in Germania se fac scoli de nursing ( asistente)pe lângă spitale …care le finanțează acestora scolarizarea in funcție de câte cădere au nevoie.(Acum s- au șmecherit si nu mai plătesc scolarizarea ,ci iaU personal școlit gata pe banii românilor)
DE CE nu ….când mai sunt doi ani pana la pensionarea unui ,învățător ,doctor ,magistrat, lacătuș ,electrician,frizer,,profesor ,arhitect ,tinichigiu ,tractorist,tirist ,.agronom.,asistent.. croitor, bucătar, muncitor in seră etc …,SĂ NU plătească statul ceva pt voluntariat ….timp in care se “fură” din experiența zecilor de ani de meserie a pensionabilului si se imprima ceva din energia si entuziasmul tinereții?
In doi ani tinerii se îndrăgostesc de locul de munca – când realizează ceea ce au făcut si cum au făcut bătrânii sa reziste zeci de ani in meserie si garantat nu mai emigrează.
“, scrie Miriam Radulescu pe contul sau de Facebook

Sursa: Glasul.info


Comentarii

comentarii

Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

piatraonline.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info