Schimb de experiență în domeniul protecției copilului între România și Ucraina, Foto: ZorileBucovinei.com
Parlamentarii români susțin folosirea tuturor mijloacelor de diplomație publică și parlamentară pentru a opri legea care va afecta dreptul la educație al copiilor români din Ucraina
Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaților susține folosirea tuturor mijloacelor de diplomație publică și parlamentară pentru a opri legea care va afecta dreptul la educație al copiilor români din Ucraina
Deputatul PSD de București Aida Căruceru a declarat că membrii Grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților se opun categoric oricăror încercări ale statului ucrainean de a restricționa prin lege dreptul la educație al copiilor români din Ucraina.
Aida Căruceru a arătat că un număr foarte mare de etnici români, peste 400.000, vor fi grav afectați de noua lege a educației pe care doresc să o promulge autoritățile la Kiev și care va restricționa dreptul minorităților naționale de a studia în limba maternă. Practic, susține Căruceru, copiii etnicilor români vor fi lipsiți de oportunitatea de a studia în limba română, lucru care va avea consecințe grave în rândul comunității românești.
În acest sens, social-democrații din Parlament au organizat miercuri, 20 septembrie, o ședință a plenului reunit, pentru a lua o serie de măsuri care să vină în ajutorul etnicilor români din Ucraina.
În opinia lui Căruceru, în acest moment trebuie folosite toate resursele diplomatice disponibile, publice și parlamentare, pentru a opri legea ucraineană care amenință destinul a zeci de mii de copii români.
comunicat de presa primit de la doamna deputat Aida Căruceru (Grup PSD)
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment