Scriitorul Alexandru Petria :” Terorismul islamic își are cauza principală în politicile colonialiste ale marilor puteri, în jefuirea de resurse a unor țări”

Scriitorul Alexandru Petria :” Terorismul islamic își are cauza principală în politicile colonialiste ale marilor puteri, în jefuirea de resurse a unor țări”.

Exilat din spatiul public de pe o anumita retea de socializare, scriitorul Alexandru Petria continua sa fie insa o voce importanta impotriva globalismului si al marxismului cultural. Referitor la terorismul islamic cu care se confrunta Europa in ultima vreme, scriitorul face o ampla analiza, prezentand motivele principale pentru aparitia acestui fenomen.

Redam integral observatiile facute de catre scriitorul Alexandru Petria pe aceasta tema:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

“Hai, să nu ne ascundem după copac și să dezvelim fața urâtă a adevărului! Terorismul islamic își are cauza principală în politicile colonialiste ale marilor puteri, în jefuirea de resurse a unor țări. Este comparabil, ca reflex al împotrivirii, cu mișcările de guerrillă, ale secolului trecut, din America Latină.

Am în vedere împărțirea teroriștilor pe celule, cu un număr relativ mic de indivizi, pentru ca, în cazul capturării unui grup, să nu fie prinși și alții din organizație. Sigur, determinarea lor e cu mult peste cea a luptătorilor din junglele de la tropice, și nu luptă în patrie, ci acasă la cel catalogat dușman.

Ei sunt mai periculoși pentru că își asumă moartea în momentul acțiunii. Ceea ce depășește orice nivel al rezonabilității, motiv pentru care sunt enorm de greu de preîntâmpinat atentatele. Strategiile militare tradiționale gândesc acțiunile inamicului în termenii în care și acela nu-și riscă prostește viața, iar aceste calcule sunt calpe în cazul islamiștilor radicalizați.

Ca să prevezi atentatele, cum să gândești cu mintea unui om care vrea să moară, în același moment ucigând și pe alții? Cum să prevezi imprevizibilul? În cazul atentatorilor islamiști, religia e doar flamura după care se aliniază rezultatele catastrofale ale politicilor imperialiste de exploatare organizată.

E un coagulant al nemulțumirilor, al disperării, o posibilitate să se regăsească și să se simtă utili. În mintea lor, sunt patrioți și credincioși, într-un război deosebit de murdar. Se consideră soldați. Și dacă sunt la a doua generație, dezrădăcinați și neintegrați în Anglia sau Franța, de exemplu.

E de mirare că am ajuns aici, după ce, numai în ultimii ani, au fost date peste cap o serie de state din Orientul Mijlociu și de pe coasta de nord a Africii? Nu ați obsevat că atentatele se țin lanț doar în țările care și-au făcut un obicei din implicarea brutală în viața unor semeni de pe alte paralele și latitudini ale globului?

Călcând cu un picior pe un mușuroi de furnici roșii, nu ești prost, de nu ipocrit, dacă te pretinzi surprins că ești înțepat de nu știu câte ori? Pentru înțepătură, e de vină furnica sau tu? După opinia mea, singura metodă de stopare a terorismului islamic este neamestecul puternicilor planetei în soarta altor țări. Sub niciun pretext, fiindcă lozinci de amețit oamenii s-au inventat cu nemiluita. Mai credibile ori mai cusute cu ață albă.”, a scris Alexandru Petria

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Marian Munteanu este primul lider politic care se alatura celor care sunt impotriva vaccinarii fortate: "Trebuie sa ne aparam impotriva experimentelor iresponsabile care pun in primejdie sanatatea oamenilor, adulti si copii deopotriva."

mie nov. 1 , 2017
Marian Munteanu este primul lider politic care se alatura celor care sunt impotriva vaccinarii fortate: “Trebuie sa ne aparam impotriva experimentelor iresponsabile care pun in primejdie sanatatea oamenilor, adulti si copii deopotriva.” In timp ce majoritatea celor din clasa politica din România prefera sa stea la dos, cu capul la cutie, […]
Marian Munteanu despre protestele din Piața Victoriei, Foto: captura TV Realitatea TV

Poate vă place și:

libris.ro