fbpx

RSS

Iohannis tocmai a primit o mare …

Miercuri, 11 decembr…

Românii din jurul granițelor se …

Care sunt consecințe…

Monument al eroilor români din P…

Marți, 10 decembrie …

Moment de iluminare: „Ar fi o ma…

În urmă cu vreo două…

PROTEST al românilor pe pagina d…

PROTEST al românilor…

Știe tot mapamondul că Iohannis …

După ce de curând fo…

Suedia, curva care stă la masă c…

Tocmai din Suedia, ț…

A. Pavelescu: "Într-un stat norm…

"CĂTĂLIN PREDOIU, MI…

De ce știu ungurii o istorie fal…

Sigismund de Luxembu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Scriitorul Alexandru Petria :” Terorismul islamic își are cauza principală în politicile colonialiste ale marilor puteri, în jefuirea de resurse a unor țări”

Print Friendly, PDF & Email

Scriitorul Alexandru Petria :” Terorismul islamic își are cauza principală în politicile colonialiste ale marilor puteri, în jefuirea de resurse a unor țări”.

Exilat din spatiul public de pe o anumita retea de socializare, scriitorul Alexandru Petria continua sa fie insa o voce importanta impotriva globalismului si al marxismului cultural. Referitor la terorismul islamic cu care se confrunta Europa in ultima vreme, scriitorul face o ampla analiza, prezentand motivele principale pentru aparitia acestui fenomen.

Redam integral observatiile facute de catre scriitorul Alexandru Petria pe aceasta tema:

“Hai, să nu ne ascundem după copac și să dezvelim fața urâtă a adevărului! Terorismul islamic își are cauza principală în politicile colonialiste ale marilor puteri, în jefuirea de resurse a unor țări. Este comparabil, ca reflex al împotrivirii, cu mișcările de guerrillă, ale secolului trecut, din America Latină.

Am în vedere împărțirea teroriștilor pe celule, cu un număr relativ mic de indivizi, pentru ca, în cazul capturării unui grup, să nu fie prinși și alții din organizație. Sigur, determinarea lor e cu mult peste cea a luptătorilor din junglele de la tropice, și nu luptă în patrie, ci acasă la cel catalogat dușman.

Ei sunt mai periculoși pentru că își asumă moartea în momentul acțiunii. Ceea ce depășește orice nivel al rezonabilității, motiv pentru care sunt enorm de greu de preîntâmpinat atentatele. Strategiile militare tradiționale gândesc acțiunile inamicului în termenii în care și acela nu-și riscă prostește viața, iar aceste calcule sunt calpe în cazul islamiștilor radicalizați.

Ca să prevezi atentatele, cum să gândești cu mintea unui om care vrea să moară, în același moment ucigând și pe alții? Cum să prevezi imprevizibilul? În cazul atentatorilor islamiști, religia e doar flamura după care se aliniază rezultatele catastrofale ale politicilor imperialiste de exploatare organizată.

E un coagulant al nemulțumirilor, al disperării, o posibilitate să se regăsească și să se simtă utili. În mintea lor, sunt patrioți și credincioși, într-un război deosebit de murdar. Se consideră soldați. Și dacă sunt la a doua generație, dezrădăcinați și neintegrați în Anglia sau Franța, de exemplu.

E de mirare că am ajuns aici, după ce, numai în ultimii ani, au fost date peste cap o serie de state din Orientul Mijlociu și de pe coasta de nord a Africii? Nu ați obsevat că atentatele se țin lanț doar în țările care și-au făcut un obicei din implicarea brutală în viața unor semeni de pe alte paralele și latitudini ale globului?

libris.ro

Călcând cu un picior pe un mușuroi de furnici roșii, nu ești prost, de nu ipocrit, dacă te pretinzi surprins că ești înțepat de nu știu câte ori? Pentru înțepătură, e de vină furnica sau tu? După opinia mea, singura metodă de stopare a terorismului islamic este neamestecul puternicilor planetei în soarta altor țări. Sub niciun pretext, fiindcă lozinci de amețit oamenii s-au inventat cu nemiluita. Mai credibile ori mai cusute cu ață albă.”, a scris Alexandru Petria

Glasul.info


Comentarii

comentarii

libris.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL