Evenimente

14 noiembrie – Ziua mondiala a diabetului

14 noiembrie – Ziua mondiala a diabetului la Iasi: Cerc uman – luptam impotriva diabetului

Marti, 14 noiembrie 2017, de Ziua mondiala a diabetului care are ca tema in acest an femeia si diabetul, iesenii sunt asteptati in de la ora 15:00 in Piata Unirii din Iasi pentru a forma un cerc uman, simbolizand lupta si solidaritatea impotriva diabetului.

Logo-ul dedicat Zilei Mondiale a Diabetului este reprezentat de un cerc albastru, simbolizand stradaniilesi lupta pentru a combate aceasta boala. 

Ziua Mondiala a Diabetului are loc in fiecare an in data de 14 noiembrie, la initiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

14 noiembrie – Ziua mondiala a diabetului

Aceasta zi este marcata la nivel international de toate asociatiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sanatate, cat si de catre persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie la nivel mondial de informare asupra diabetului.

Acest eveniment are ca scop sa ofere o mai buna informare persoanelor care sufera de diabet, reprezentand si o maniera de implicare si de informare a publicului, in general – cei care au persoane apropiate care sufera de această boala, publicul larg, profesionistii din domeniul sanatatii si autoritatile publice.

In fiecare an, Ziua Mondiala a Diabetului se concentreaza pe o tema aparte. Incepand din anul 2009, precum si in urmatorii patru ani, tema este prevenirea  diabetului si educarea cu privire la acesta, scopul urmsrit fiind acela de a oferi o intelegere mai buna asupra  diabetului  pentru a il putea controla mai bine.

Facebook

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

8 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

o zi ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

2 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago