Site icon

100 de stagiari din Basarabia la 100 de parlamentari în Anul Centenar

100 de stagiari din Basarabia la 100 de parlamentari în Anul Centenar, Foto: facebook.com/simion.georgenicolae

100 de stagiari din Basarabia la 100 de parlamentari în Anul Centenar, Foto: facebook.com/simion.georgenicolae

100 de stagiari din Basarabia la 100 de parlamentari în Anul Centenar

Luni, 19 februarie, la ora 14.30, în cadrul Parlamentului României a avut loc lansarea oficială a Programului de stagii destinat tinerilor din Republica Moldova aflaţi la studii în România. Parlamentarii şi studenţii s-au întâlnit în sala de conferinţe a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Programul de stagii destinat studenţilor basarabeni care studiază în România este rodul conlucrării dintre Platforma Unionistă “Acţiunea 2012” şi Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.
La evenimentul de lansare a Programului au fost prezenţi o bună parte dintre cei 100 de parlamentari români care şi-au dat acceptul de a primi stagiari de peste Prut, pentru perioade de stagiu a câte trei luni.

100 de stagiari din Basarabia la 100 de parlamentari în Anul Centenar

„Mă bucură şi îmi conferă mult optimism să văd că parlamentari din partea tuturor partidelor politice au răspuns afirmativ invitaţiei noastre de a primi. Este obligaţia noastră să ne asigurăm că studenţii basarabeni în diverşi ani de studii la facultăţile din România beneficiază de atenţia privilegiată a reprezentanţilor statului român. În 2018 marcăm Anul Centenar al Marii Uniri prin toate modalităţile, prin 100 de stagiari din Basarabia la 100 de parlamentari ai României. Ei sunt generaţia de basarabeni care la momentul pe care ni-l dorim cât mai apropiat al Unirii, vor fi deja acomodaţi cu sistemul de lucru al instituţiilor publice româneşti”, a declarat George Simion, preşedintele organizaţiei non-guvernamentale unioniste „Acţiunea 2012”.

Demnitarii care participă la Programul de stagii sunt deja înscrişi în grupul parlamentar informal Prietenii Unirii şi aparţin unui larg spectru politic şi ideologic, de la stânga la dreapta, precum şi minorităţilor naţionale reprezentate în forul legislativ al României. Criteriile de selecţie au fost onestitatea şi probitatea profesională.
De cealaltă parte, cei 100 de studenţi basarabeni provin din centre universitare din toată România, precum Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Arad, Ploieşti sau Braşov şi studiază la facultăţi de diferite profiluri şi specializări.Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a subliniat importanţa derulării acestui Program:

„Stimaţi colegi, vă felicit şi vă mulţumesc pentru disponibilitatea pe care o arătaţi studenţilor basarabeni. Vă asigur că decizia de a accepta în internship unul sau mai mulţi dintre aceşti tineri talentaţi este una dintre cele mai bune decizii pe care le-aţi luat în acest mandat. Avem datoria să-i instruim şi să învăţăm de la ei la fel de mult cât au ei de învăţat de la parlamentarii români, deoarece Unirea cu Basarabia trebuie să fie o prioritate naţională, a treia după integrarea în NATO şi Uniunea Europeană, şi un element de consens politic la Bucureşti”.

Exit mobile version