Categories: Societate

Zeci de mii de euro îngropați în toalete automate înghițite de buruieni la Iași

Zeci de mii de euro îngropați în toalete automate înghițite de buruieni la Iași

Despre toaletele publice de lux din Iași, despre funcționalitatea lor și mai ales despre faptul că au costat o grămadă de bani, s-a mai scris în presa din România. De la momentul acela și până acum nu s-a schimbat mare lucru, în afară poate de vegetația care crește în jurul acestor investiții neinspirate. Hai să le spunem doar neinspirate, că să nu se creadă că insinuăm altceva…

Pentru cinci astfel de toalete automate amplasate în diferite zone ale orașului Iași, municipalitatea ieșeană a plătit aproximativ 30.000 de euro pe bucată( n.r. cam 130.000 lei/bucată fără TVA). Am trecut și noi pe lângă două dintre aceste „minuni” tehnologizate și am putut remarca mai degrabă problemele cu care se confruntă cei care se încumetă să apeleze la aceste toalete automate.

Zeci de mii de euro îngropați în toalete automate înghițite de buruieni la Iași

Despre cât de des sunt folosite de către ieșeni aceste toalete automate, o dovedesc probabil și buruienile care cresc nestingherite în fața și în jurul lor. Vegetația din jurul toaletei automate din Parcul din Podu Roș te face să crezi că poate o fi vorba de o adevărată recoltă, prețuită cu multă considerație de cei responsabili cu îngrijirea și întreținerea acestor obiective pentru care s-a plătit o grămadă de bani.

Zeci de mii de euro îngropați în toalete automate înghițite de buruieni la Iași

De pe undeva de pe la mijlocul Parcului din Podu Roș, un indicator te îndrumă printr-o săgeată către toaleta automată amplasată undeva într-un colț de parc. Când ajungi acolo, primul impact vizual este acela al unor buruieni rebele care par a ieși direct de pe sub ușa toaletei automate. Despre cât de … automată și eficientă este această achiziție a municipalității ieșene, ne vorbește și … o dovadă fizică lăsată lângă unul dintre pereții laterali ai toaletei automate.

Zeci de mii de euro îngropați în toalete automate înghițite de buruieni la Iași

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

o zi ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

2 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago