Site icon Glasul.info

Liviu Pleșoianu bate obrazul ambasadelor pe care le acuză de faptul că țările lor exportă corupția în România

Liviu Pleșoianu bate obrazul ambasadelor pe care le acuză de faptul că țările lor exportă corupția în România

“Scrisoare deschisă către ambasadele din România ale Statelor Unite ale Americii, Franței, Germaniei, Olandei, Suediei, Finlandei, Norvegiei, Belgiei, Danemarcei, Canadei, Luxemburgului și Elveției: STOPați exportul de corupție!

În calitate de deputat ales în Parlamentul României, îmi exprim deosebita îngrijorare cu privire la nivelul foarte ridicat al exportului de corupție dinspre țările dumneavoastră către alte state, inclusiv către România.

Conform datelor oficiale (The U.S. Securities and Exchange Commission – Enforcement of the Foreign Corrupt Practices Act), companii de renume din țările pe care le reprezentați afectează zeci de state ale lumii în care, pentru a obține beneficii financiare, oferă mită în valoare de sute de milioane de dolari. În total, doar din ce s-a investigat până acum, rezultă un cuantum de 4.902.913.195 de dolari.

La această sumă se ridică nivelul MITEI date în străinătate (aproape CINCI MILIARDE de dolari)! Iar amenzile pe care le-au primit companiile care au dat MITĂ în alte state (în special în Europa de Est, Asia, Africa și America de Sud) totalizează 10.722.513.931 de dolari (aproape 11 MILIARDE de dolari), fără a lua în calcul și amenzile de zeci de MILIARDE de dolari primite de diferite bănci de renume din țările dumneavoastră!

Iată doar câteva cazuri celebre de amenzi primite de companii din statele dumneavoastră pentru DARE DE MITĂ (infracțiune de #CORUPȚIE) în alte țări:

– Siemens (Germania): amendă de 1,6 MILIARDE de dolari;

– Telia Company AB (Suedia): 965 de MILIOANE de dolari;

– VimpelCom (Olanda) 795 de MILIOANE de dolari;

– Alstom (Franța): 772 de MILIOANE de dolari;

– KBR / Halliburton (SUA): 579 de MILIOANE de dolari;

– Teva Pharmaceutical (Israel): 519 MILIOANE de dolari;

– Och-Ziff (SUA): 412 MILIOANE de dolari;

– BAE (Marea Britanie): 400 de MILIOANE de dolari;

– Total SA (Franța): 398 de MILIOANE de dolari;

– Alcoa (SUA): 384 de MILIOANE de dolari;

– Snamprogetti Netherlands B.V. / ENI S.p.A (Olanda/Italia): 365 de MILIOANE de dolari.

…Desigur, ar trebui să adăugăm celebrul caz de rușinoasă ÎNȘELĂTORIE la nivel global: Volkswagen (Germania), scandalul „Dieselgate” – amendă de 14,7 MILIARDE de dolari!

Ar trebui să ne referim și la cele 13 MILIARDE de euro pe care compania americană APPLE a… „omis” să le plătească în Irlanda.

(…)

În plus, ar trebui să ne spuneți și unde este în opinia dumneavoastră CORUPĂTORUL în celebrele dosare Microsoft și EADS, dosare instrumentate de nu mai puțin celebra Laura Codruța Kovesi, cea pe care cu toții ați lăudat-o sau chiar ați medaliat-o. Unde e CORUPĂTORUL din țările dumneavoastră?

Reiau solicitarea de la începutul acestei scrisori: STOPați exportul de #CORUPȚIE! Companii de renume din țările dumneavoastră DAU MITĂ în alte țări, inclusiv în România. România NU exportă corupție! Statele dumneavoastră însă o fac! Și e vremea ca acest lucru să înceteze.

Cu speranța că veți începe să luptați cu adevărat împotriva #CORUPȚIEI colosale din țările dumneavoastră, vă asigurăm de tot sprijinul nostru. România NU exportă corupție și este un model din acest punct de vedere. Puteți apela oricând la ajutorul nostru dacă întâmpinați dificultăți în eradicarea corupției de MILIARDE de dolari care a cuprins mult prea multe dintre companiile dumneavoastră de renume mondial…”, a scris deputatul Liviu Pleșoianu pe facebook

Exit mobile version