În fața Procuraturii Generale a României are loc un eveniment dedicat deshumării poetului martir – Mihai Eminescu!
Vom prezenta cartea document, Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit, scrisorile lui Mihai Eminescu și ale Harietei Eminovici, sora poetului, din perioada arestării și torturării sale la mânăstirea Neamț, apoi perioada de îngrijire de la Botoșani, gazdă fiind sora sa. Scrisorile vorbesc despre mizeria, umilința, disprețul, înfometarea, arestările, închiderea poetului în celule păzite de gardieni agresivi, bătăile cu frânghii ude și torturile pe care le-a trăit, dar de care nu s-a plâns niciodată. Vom cânta din poeziile lui Mihai Eminescu, întindem TRICOLORUL pe care este chipul lui Mihai Eminescu la intrarea în Procuratura Generală și vom transmite posterității adevărul despre viața și moarte sa – cuprins în cartea document – Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit -! Cartea o vom dărui participanților!
Vrem să redăm onoarea poetului, este îngropată odată cu asasinarea sa.! Acest eveniment este strigătul său din mormânt, cere să se aducă dreaptă judecată faptelor poetului martir din timpul scurtei sale vieți dedicate gloriei românismului. Iar morții sale violente, să-i aducă răspunsul ascuns de 129 de ani.
Domnule Procuror General!
Ieșiți pentru o clipă din ponderabilitatea convențională a funcției publice și politice, participați în stradă la ceremonia dedicată memoriei poetului sacrificat pentru Transilvania și românism luminat. Oamenii nu se nasc providențiali, dar devin providențiali prin faptele lor publice. Deveniți providențial pentru România și pentru Voievodul Culturii și Limbii Române, Mihai Eminescu!
Laurian Stănchescu, autorul Memoriului privind deshumarea poetului martir – Mihai Eminescu!
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment