Inițiem campania “O săptămână fără de carne de porc de import”!
Cea mai simplă formă de protest la adresa dezastrului provocat de pesta porcină africană crescătorilor români de porci este aceea de a nu mai cumpăra măcar pentru o perioadă limitată carne de porc din import. Fie că este vorba de neglijența autorităților, sau de un atac bioterorist așa cum insinuează în ultima vreme unele voci din societatea românească, protestul cel mai la îndemână pentru marea masă a românilor și în același timp și o mână de ajutor acordată producătorilor autohtoni, este boicotul asupra cărnii de porc din import.
Dacă este vorba de un sabotaj intenționat cu scopul aducerii pe piața alimentară din România a unor imense cantități de carne de porc din import, atunci boicotul este măsura cea mai indicată pentru descurajarea și pe viitor a unor asemenea acțiuni. Cine i-ar opri pe presupușii bioteroriști să treacă apoi și la alte specii de animale și să declanșeze și alte boli “exotice”? Trebuie menționat deja că la sud de Dunăre, la vecinii noștri bulgari, cam în același timp cu sesizarea pestei porcine africane pe teritoriul României, în Bulgaria a apărut o pestă a micilor rumegătoare (n.r. oi și capre).
Tocmai din cauza motivelor menționate mai sus, noi inițiem o campanie intitulată “O săptămână fără de carne de porc de import”. Timp de măcar o săptămână, nu cumpărați carne de porc din import, nu faceți jocurile celor care sabotează România!
Până la acest moment, românii au fost destul de receptivi la inițiativa noastră, depășindu-ne cu mult așteptările. Distribuiți mesajul nostru, faceți cunoscută inițiativa pentru a mobiliza câți mai mulți dintre românii cu conștiință națională. Fiecare distribuire contează! Numai uniți mai putem schimba ceva în această țară!
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment