Președintele Klaus Iohannis a hotărât recunoașterea unui autoproclamat politician din Venezuela “în calitatea de președinte interimar al Venezuelei”. Decizia este una neașteptată, care a luat prin surprindere atât presa cât și opinia publică din România.
“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României și ca reprezentant al României în plan extern, în conformitate cu prevederile constituționale, a decis recunoașterea domnului Juan Guaidó în calitatea de Președinte interimar al Venezuelei.
Decizia Președintelui României a fost luată în urma analizării atente a situației, inclusiv din punct de vedere politico-diplomatic și juridic, și în contextul în care majoritatea statelor membre UE și o serie de aliați și parteneri importanți ai țării noastre din spațiul euro-atlantic au recunoscut legitimitatea Președintelui interimar Juan Guaidó.”, se arată într-un comunicat al administrației prezidențiale
“Am decis recunoașterea lui Juan Guaidó în calitatea de Președinte interimar al Venezuelei. Este o decizie în acord cu prioritățile noastre majore de politică externă și cu poziția aliaților și partenerilor importanți ai țării noastre din spațiul euro-atlantic. Întreaga comunitate internațională democratică are datoria să sancționeze regimurile politice care încalcă în mod constant și flagrant drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.”, a scris Klaus Iohannis pe facebook
Klaus Iohannis se ocupă de … recunoașterea unor președinți nevotați democratic prin alte țări de la capătul lumii. Parcă ne este întrucâtva destul de bine cunoscut scenariul, nu? Reacția Budapestei a venit prompt, din partea lui Viktor Orban, care ne întreabă la rândul său sfidător.
“Dacă nici noi nu vă recunoaștem mutul ăla de președinte, atunci ne dați Transilvania?”
PS: Acesta este un pamflet și trebuie privit ca atare
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment