” Ministrul afacerilor externe Teodor Meleșcanu și președintele Uniunii Consulilor Onorifici din România, Andreas Huber, au semnat, la 26 februarie 2019, un protocol de colaborare, care are ca obiectiv principal intensificarea dialogului, a colaborării și a sprijinului reciproc în domeniul diplomației publice, culturale și economice.
Ministrul Teodor Meleșcanu a menționat importanța consolidării dimensiunii economice a politicii externe române și necesitatea continuării dezvoltării dialogului instituțional cu membrii corpului consulilor onorifici străini acreditați în România.
“Prin funcțiile pe care le exercită, vizând stimularea dezvoltării relaţiilor economice, culturale și interumane, prin facilitarea contactelor în aceste domenii, consulii onorifici constituie o punte de legătură valoroasă între statele pe care aceștia le reprezintă și România” a declarat șeful diplomației române.
În context, ministrul afacerilor externe a precizat că instituția consulului onorific are o importanță deosebită prin rolul său de vector de dezvoltare și promovare a relațiilor bilaterale, numărul consulatelor onorifice fiind în creștere. Astfel, România are 186 de consuli onorifici acreditați în străinătate, în timp ce 85 de consulate onorifice străine își desfășoară activitatea pe teritoriul statului român.
De asemenea, șeful diplomației române a reiterat eforturile depuse de Ministerul Afacerilor Externe în contextul procesului de reformă consulară derulat în ultimii ani, prin finalizarea procesului de informatizare a activității consulare și prin implementarea Sistemului Informatic Consular Integrat E-Cons.”, se arată în comunicatul MAE
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
“Desființați UDMR-ul!! Regretatul Corneliu Vadim Tudor spunea ,,A băga o grupare șovină, ca UDMR-ul, la guvernarea României, echivalează cu promovarea lui Râmaru ca director la o școală de fete. Și azi e actual acest aforism, dovedit prin congresul de la Cluj Napoca ( 23-24 februarie a.c ) în care această […]