Realizatoarea cutremurătorului documentar “Memorialul Durerii”, Lucia Hossu-Longin, reacționează după declarațiile procurorului general Augustin Lazăr: “Părerea mea este că toate aceste explicații ale domnului procuror șef, sunt elemente manipulatoare”, a declarat Lucia Hossu-Longin.
“Prima condiție a personalului care lucra în aceste comisii de eliberare, era realizată pe baza unor criterii: cruzimea și tortura. Aceasta nu este opinia mea, ci a unui om pe care l-am intervievat și care mi-a spus ca duritatea si cruzimea erau conditii generale.
În închisoare erau 60 de detinuți politici, supuși abuzurilor în fața comisiei. Dupa cum bine știm, odată condamnați și intrați în pușcărie, detinuții nu mai aveau voie să fie torturați.
Domnul Lazăr trebuia să fi știut acest lucru. Se încălca legea într-un mod direct. Oamenii care lucrau cu Securitatea, erau oamenii Securității, nu informatori. Parerea mea este că toate aceste explicații ale domnului procuror șef, sunt elemente manipulatoare. Nu ceea comentează opinia publica. Domnului Lazăr îi lipseste conștiința, neavând conștiința nu își poate analiza propria lui activitate din anii aceia”,
a declarat Lucia Hossu-Longin
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
9 iulie 1941 - În Transilvania de nord-est, ocupată de Ungaria horthystă în urma Dictatului…
Incidentul petrecut la Brad, în 9 iulie 1907, în zi de târg, este o altă…
Ceea ce s-a petrecut la Orăștie, în 9 iulie 1910, este un exemplu grăitor al…
Leave a Comment