Niciodată n-am văzut lume mai scârbită, mai îngrețoșată decât acum, după toate încercările unor cloace mediatice de a-l spăla pe Augustin Lazăr. Mai întâi au urlat trompetiștii acestor closeturi de propagandă că Lazăr n-ar fi Lazăr, că ar fi vorba de un cu totul alt Lazăr, deși documentul era destul de evident pentru o țară înreagă.
Apoi au încercat să-i minimalizeze responsabilitatea, aruncând răspunderea pentru românii chinuiți în închisorile comuniste, pe oricine altcineva, numai nu și pe neprihănitul taica Lazăr. Și preț de câteva zile au tot curs astfel de minciuni mizerabile, până la momentul în care Lazăr a ieșit să-și ceară … “scuze instituționale”.
Exact ca pe vremea când Leana lui Băse’ le căra porcoaie de bani cu sacoșele, iar scârnăviile din presă se aliniau să laude puzderia de mafioți portocalii, și acum s-au mobilizat să-și îndese adânc și cu nesaț limbile în fundul lui Lazăr pentru a i-l face curat și alb, precum cel al unui bebeluș. Pentru asta, românii n-o să vă uite prea curând, scârnăviilor!
Cert este că toate aceste manevre mizerabile au scârbit atât de mult o parte a românilor, încât cazul Lazăr a acționat în ultimele zile ca un bumerang care a schimbat opțiunile electorale, iar Augustin Lazăr tocmai a devenit cel mai bun agent electoral pentru coaliția de guvernare. Faptul că membrii unor partide precum PNL, USR, PLUS, cu câteva foarte mici excepții, nu doar că nu au reacționat împotriva lui Augustin Lazăr, ci ba chiar s-au ostenit să-i caute tot felul de scuze și să-l apere public, credem că va conta destul de mult la alegerile europarlamentare din acest an, iar românii vor taxa prin vot această atitudine.
În a doua jumătate a secolului al XV-lea, Imperiul Otoman, condus de sultanul Baiazid al…
Deși nu sunt finalizate încă lucrările la exterior și interior, parohia Sfântul Mare Mucenic MINA,…
Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…
Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Leave a Comment