Revoltător! Statuia lui Ștefan cel Mare de la Piatra Neamț vandalizată cu graffiti și plină de gunoaie!

Puțini dintre noi s-ar fi așteptat ca tocmai la Piatra Neamț, acolo unde ne obișnuisem ca Ștefan cel Mare să fie venerat, cinstit fără de asemănare printre domnitorii care s-au dedicat apărării neamului și a creștinătății, să găsim statuia marelui domnitor al Moldovei vandalizată cu graffiti și înconjurată până la refuz de … gunoaie. Și asta tocmai cu o zi înainte de prăznuirea zilei de 2 iulie, ziua în care marele domnitor al Moldovei a trecut la cele veșnice. Revoltător și rușinos în același timp!

Da, ați auzit bine. Atât pe soclul statuii, cât și în imediata apropiere a statuii erau gunoaie cât vezi cu ochii. Potrivit jurnaliștilor de la vestea.net, vandalizarea statuii lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț cu graffiti este mai veche, însă gunoaiele pe care le-am găsit noi în dimineața zilei de luni, 1 iulie 2019, erau “proaspete”, de cu o seară înainte.

Statuia lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț
Statuia lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț
Statuia lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț
Statuia lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț

Aceeași situație revoltătoare am constatat-o și în jurul Bisericii Domnești Nașterea Sf. Ioan Botezătorul și prin întreaga Curte Domnească din Piatra Neamț: gunoaie cât vezi cu ochii, hârtii, pet-uri, pahare de unică folosință, mâncare călcată în picioare, confeti, etc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Biserica domnească “Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”

În afara faptului că Biserica domnească “Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” este un centru spiritual aparte pentru români, cu o înaltă însemnătate spirituală, ea face parte de asemenea și dintr-un ansamblu de monumente istorice intitulat Curtea Domnească din Piatra Neamț, de o importanță și o valoare istorică inestimabilă.

Curtea Domnească din Piatra Neamț, 1 Iulie 2019, Zidul de incintă al Bisericii “Sf. Ioan Domnesc”

Cum e posibil ca edil să te gândești să organizezi un eveniment stropit din belșug cu bere și fum de grătare tocmai în ansamblul Curții Domnești din Piatra Neamț, să se râgâie a bere în jurul unei biserici sfinte, sau să amplasezi toalete ecologice la doar câțiva pași mai jos de această biserică?

Curtea Domnească din Piatra Neamț, 1 Iulie 2019

Potrivit unor afișe prezente în interiorul Curții Domnești din Piatra Neamț și sub care zăceau încă sfidătoare numeroase confeti multicolore, între 28 și 30 iunie 2019 a avut loc un eveniment intitulat “PIATRA FEST” organizat de către Primăria Municipiului Piatra Neamț.

Piatra FEST 2019, organizat de Primăria Municipiului Piatra Neamț în Curtea Domnească

Galerie Foto:

[envira-gallery id=”101215″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

O nouă mizerie marca UDMR: Kelemen Hunor solicită retragerea avizului pentru crucea de la Valea Uzului de către Ministerul Culturii

mar iul. 2 , 2019
Kelemen Hunor solicită retragerea avizului acordat de către Ministerul Culturii pentru crucea de la Valea Uzului sub pretextul că aceea ar fi o cruce “legionară”. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pentru digi24.ro că i-a solicitat marți premierului Viorica Dăncilă, în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o la Guvern, […]
O nouă mizerie marca UDMR: Kelemen Hunor solicită retragerea avizului pentru crucea de la Valea Uzului de către Ministerul Culturii

Poate vă place și:

libris.ro