RSS

27 Februarie 1470: Ștefan cel Ma…

Pe 27 februarie 1470…

28 Februarie 1913: GHEZA VIDA - …

108 ani de la nașter…

27 Februarie 1821: Veniamin Cost…

Pe 27 februarie 1821…

Cine sunt cei speriați de adevăr…

Joi dimineața, senat…

La 24 februarie 1870 era inaugur…

La data de 24 februa…

Aurelian Pavelescu: "De ce senat…

"De ce senatoarea Di…

Rugăciune pentru Vasile Zărnescu

În data de 21 Februa…

La 23 Februarie 1941 situația bi…

Ocupația horthystă a…

Revelație a senatoarei Diana Iov…

Atacată atât în timp…

Arafat și Voiculescu, cel mai cr…

De câte ori a exista…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Revoltător! Statuia lui Ștefan cel Mare de la Piatra Neamț vandalizată cu graffiti și plină de gunoaie!

Print Friendly, PDF & Email

Puțini dintre noi s-ar fi așteptat ca tocmai la Piatra Neamț, acolo unde ne obișnuisem ca Ștefan cel Mare să fie venerat, cinstit fără de asemănare printre domnitorii care s-au dedicat apărării neamului și a creștinătății, să găsim statuia marelui domnitor al Moldovei vandalizată cu graffiti și înconjurată până la refuz de … gunoaie. Și asta tocmai cu o zi înainte de prăznuirea zilei de 2 iulie, ziua în care marele domnitor al Moldovei a trecut la cele veșnice. Revoltător și rușinos în același timp!

Da, ați auzit bine. Atât pe soclul statuii, cât și în imediata apropiere a statuii erau gunoaie cât vezi cu ochii. Potrivit jurnaliștilor de la vestea.net, vandalizarea statuii lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț cu graffiti este mai veche, însă gunoaiele pe care le-am găsit noi în dimineața zilei de luni, 1 iulie 2019, erau “proaspete”, de cu o seară înainte.

Statuia lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț
Statuia lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț
Statuia lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț
Statuia lui Ștefan cel Mare din Piatra Neamț

Aceeași situație revoltătoare am constatat-o și în jurul Bisericii Domnești Nașterea Sf. Ioan Botezătorul și prin întreaga Curte Domnească din Piatra Neamț: gunoaie cât vezi cu ochii, hârtii, pet-uri, pahare de unică folosință, mâncare călcată în picioare, confeti, etc.

Biserica domnească “Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”

În afara faptului că Biserica domnească “Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” este un centru spiritual aparte pentru români, cu o înaltă însemnătate spirituală, ea face parte de asemenea și dintr-un ansamblu de monumente istorice intitulat Curtea Domnească din Piatra Neamț, de o importanță și o valoare istorică inestimabilă.

Curtea Domnească din Piatra Neamț, 1 Iulie 2019, Zidul de incintă al Bisericii “Sf. Ioan Domnesc”

Cum e posibil ca edil să te gândești să organizezi un eveniment stropit din belșug cu bere și fum de grătare tocmai în ansamblul Curții Domnești din Piatra Neamț, să se râgâie a bere în jurul unei biserici sfinte, sau să amplasezi toalete ecologice la doar câțiva pași mai jos de această biserică?

evomag.ro
Curtea Domnească din Piatra Neamț, 1 Iulie 2019

Potrivit unor afișe prezente în interiorul Curții Domnești din Piatra Neamț și sub care zăceau încă sfidătoare numeroase confeti multicolore, între 28 și 30 iunie 2019 a avut loc un eveniment intitulat “PIATRA FEST” organizat de către Primăria Municipiului Piatra Neamț.

Piatra FEST 2019, organizat de Primăria Municipiului Piatra Neamț în Curtea Domnească

Galerie Foto:

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info