Site icon Glasul.info

Acuzații grave la prezidențiale: “Kelemen Hunor nu are dreptul să participe la alegerile pentru funcția de Președinte al României!”

Către,
CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A ROMÂNIEI
Partidul România Noastră (P.R.N.) reprezentat prin:
-GHEORGHE FUNAR, președintele Partidului România Noastră;
-OVIDIU DANTEȘ, președintele executiv al Partidului România Noastră;
-PETRU MÎNDRU, secretarul general al Partidului România Noastră,

În baza art.31, alin.1 din Legea nr.370/2004, republicată, pentru alegerea Președintelui României, depunem prezenta

C O N T ES T A Ț I E
Împotriva Deciziei nr.15/D din 22 septembrie 2019 a Biroului Electoral Central prin care s-a înregistrat candidatura domnului KELEMEN HUNOR pentru funcția de Președinte al României la alegerile din 10 noiembrie 2019. Solicităm anularea Deciziei nr.15/D din 22 septembrie 2019 a Biroului Electoral Central și, pe cale de consecință respingerea înregistrării candidaturii domnului KELEMEN HUNOR pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 raportat la argumentele ce urmează a fi expuse:

1.Conform Legii nr.370/2004, republicată, art.28: „Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturi, nu îndeplinesc condițiile prevăzute la art.37 din Constituția României, republicată, pentru a fi alese sau care au fost alese anterior, de două ori, ca Președinte al României.”
Constituția României precizează următoarele în legătură cu candidații la alegerile prezidențiale:

a)Articolul 37, aliniatul 1: „Au dreptul de a fi aleşi cetăţenii cu drept de vot care îndeplinesc condiţiile prevăzute la articolul 16, aliniatul 3…”.
b)Aricolul 16, aliniatul 3: „Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară.”
c)Articolul 16, aliniatul 4: „În condiţiile aderării României la Uniunea Europeană, cetăţenii Uniunii care îndeplinesc cerinţele legii organice au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în autorităţile administraţiei publice locale.”

Din informațiile apărute în mass-media și pe internet rezultă că domnul Kelemen Hunor, candidat U.D.M.R. pentru funcția de Președinte al României are și cetățenia Ungariei și este, se pare, ofițer acoperit în Serviciile Secrete maghiare.

Vă solicităm să dispuneți verificarea urgentă a acestor informații de către Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Informații Externe.

În cazul în care se confirmă aceste informații sau măcar una dintre ele și ținând seama de prevederile Constituției României și ale art.28 din Legea nr.370/2004, domnul Kelemen Hunor, nu poate candida la funcția de Președinte al României.
Este cunoscut că legislația din țările membre ale Uniunii Europene nu permite cetățenilor cu dublă cetățenie să fie admiși să candideze la alegerile prezidențiale.

Se știe că, cetățenii români care au dobândit și cetățenia unor țări din Uniunea Europeană au dreptul să candideze pentru a fi aleși numai în cadrul administrației publice locale.

Dintre cei peste 3.000.000 de români care au dobândit cetăţenia Ungariei, cu scopul de a intra fără viză în spaţiul Schengen, niciunul nu are voie, conform dispoziţiilor legii electorale, să candideze la funcţia de Preşedinte al Ungariei.

Pentru o mai uşoară înţelegere a situaţiei create prin candidatura cetăţeanului româno-maghiar Kelemen Hunor la funcţia de Preşedinte al României şi având în vedere textul articolului 16, aliniatul 3 din Constituţie este evident că el nu poate fi numit într-o funcţie sau demnitate publică militară în România. Ca urmare, domnul Kelemen Hunor nu poate candida legal şi cu respectarea Constituţiei pentru funcţia de Preşedinte al României! În Constituţie scrie foarte clar (la articolul 16, aliniat 3) că poate candida la funcţia de Preşedinte al României un cetăţean român şi nu un cetăţean cu dublă cetăţenie.

2. Constituţia România, la articolul 40, aliniatul 2, precizează că: „Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.” U.D.M.R. se află în această situaţie.

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor nu are dreptul să participe la alegerile pentru funcția de Președinte al României deoarece nu îndeplinește condițiile legale, de fond și formă, prevăzute de Constituția României și nici dispozițiile din Legea partidelor politice, nici cele din Legea nr.21/1924 așa cum a fost aceasta modificată prin Ordonanța Guvernului nr.26/2000 pentru fundații și asociații.

Uniunea Democrată Maghiară din România (U.D.M.R.) nu are dreptul legal să participe la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie a.c. pentru că nu este un partid politic legal înregistrat în Registrul partidelor politice și nu este singura organizație politică fondată și înregistrată pentru a reprezenta interesele întregii comunități maghiare din România. Este cunoscut că, cetățenii români de etnie maghiară au înființat două partide politice etnice, Partidul Civic Maghiar (P.C.M.) și Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (P.P.M.T.).

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor nu a respectat și nu respectă Constituția României. U.D.M.R .nu este înregistrat ca partid politic, dar activează ilegal ca un partid politic.

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor nu a recunoscut și nu recunoaște articolul 1, alin.1 din Constituția României, respectiv că „România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.”

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor a solicitat public membrilor săi să nu participe la referendumurile pentru adoptarea Constituției României.

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor a sfidat și sfidează articolul 1, alin.5 din Constituția României care prevede că: „În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie.”

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor împreună cu autoritățile de la Budapesta acționează pentru exercitarea suveranității Ungariei asupra așa-zisului ținut secuiesc (județele Covasna, Harghita și Mureș), a regiunii Partium și asupra întregului Ardeal. U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor, prin politica pașilor mărunți, a acționat pentru a realiza, în fapt, o Ungarie mică în mijlocul României.

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor a încălcat dispozițiile articolului 12, alin.1 din Constituție și nu recunoaște drapelul național al României și nu a acceptat arborarea lui la toate congresele U.D.M.R., la sediile U.D.M.R. și pe clădirile în care își desfășoară activitatea instituțiile publice ale Statului Român conduse de U.D.M.R..

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor au solicitat etnicilor maghiari din România să arboreze în bernă drapelul național al României în ziua de 1 Decembrie.

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor recunoaște numai drapelul național al Ungariei pe care l-a adoptat ca steag al U.D.M.R..

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor a încălcat în fiecare an articolul 12, alin.2 din Constituție și nu a recunoscut și nu a respectat ziua națională a României, ziua de 1 Decembrie, pe care o consideră o zi de doliu.

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor a încălcat sistematic articolul 12, alin.3 din Constituție și nu recunoaște și nici nu respectă imnul național al României.

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor a încălcat continuu dispozițiile articolului 13 din Constituție care statuează că: „În România, limba oficială este limba română.”

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor au fost și sunt antiromâni și dușmani a tot ce este românesc și mai ales a limbii române.

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor a introdus și practică epurarea etnică a românilor și discriminarea față de aceștia, mai ales, în județele Covasna, Harghita și Mureș.

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor au amenințat cu aplicarea în Ardeal a scenariului din fosta Iugoslavie și din provincia Kosovo. Ei au încurajat și încurajează formațiunile paramilitare maghiare din Ardeal și au solicitat, în scris și prin manifestații publice, autonomia teritorială a așa-zisului ținut secuiesc și, în ultimii ani, autonomia teritorială a Ardealului și alipirea acestuia la Ungaria.

U.D.M.R. și candidatul său Kelemen Hunor vor să fure Poporului Român dreptul său istoric asupra teritoriului din Grădina Maicii Domnului.

În baza articolului 40, alin.2 din Constituția României: „Partidele sau organizațiile care prin scopurile ori prin activitatea lor militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranității, a integrității sau independenței României sunt neconstituționale.”

Prin activitatea desfășurată în perioada 21 decembrie 1989 – 22 septembrie 2019, U.D.M.R. a dovedit că este o organizație neconstituțională și antiromânească. Ca urmare, candidatul U.D.M.R., Kelemen Hunor, nu poate fi admis decât ilegal să candideze la funcția de Președinte al României.

3.Candidatul Kelemen Hunor, nu a respectat Constituția țării noastre, articolul 1, alin.2: „Forma de guvernământ a statului român este republica”. El a declarat public că este adeptul monarhiei și susține interesele Casei regale a României. Președintele U.D.M.R., Kelemen Hunor, s-a adresat în public, inclusiv în plenul Parlamentului, către Majestatea sa Margareta, Custodele Coroanei României și Altețelor lor Regale.

Se știe că, România este republică de la 30 decembrie 1947 când fostul rege Mihai I s-a înțeles cu Regimul comunist (pe care l-a adus la putere la 6 martie 1945) și a demisionat de bună voie. Cele cinci fiice recunoscute de fostul rege Mihai s-au născut începând cu anul 1949 și în afara căsătoriei.

4.Candidatul Kelemen Hunor a încălcat prevederile articolului 1, alin.5 din Legea fundamentală a țării noastre care prevede că:

„În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie.” De asemenea, el a încălcat jurământul prevăzut de articolul 82, alin.2 din Constituție pe care l-a depus în Parlament, respectiv „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

5.Candidatul Kelemen Hunor a furat startul în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie a.c. Conform Legii nr.370/2004, republicată, art.35, alin.1:

„Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data alegerilor și se încheie în dimineața zilei de sâmbătă dinaintea datei alegerilor, la ora 7,00.” Conform HG nr.630 din 27 august 2019, pct.66, campania electorală începe din ziua de 12 octombrie 2019. Candidatul Hunor a sfidat aceste prevederi legale!

Românii îi numesc hoți pe cei care fură. Alegătorii știu că un hoț nu poate fi lăsat să candideze la funcția de Președinte al României, iar excepțiile pe această temă nu au temei legal.

Candidatul Kelemen Hunor a început campania electorală din primele zile ale lunii septembrie 2019 prin amplasarea în multe județe, mai ales din Ardeal, a unor uriașe panouri electorale, având culorile drapelului național al Ungariei.

6.Semnul electoral al U.D.M.R., acceptat de către Biroul Electoral Central este ilegal, deoarece combină culorile de pe drapelul național al Ungariei. Ca urmare, solicităm Curții Constituționale să respingă și semnul electoral al U.D.M.R.

7.Biroul Electoral Central nu a verificat lista susținătorilor candidatului Kelemen Hunor și ca urmare nu a constatat nici măcar un susținător cu vicii de formă.

8.Biroul Electoral Central nu a verificat, conform art.29 din Legea nr.370/2004, republicată, îndeplinirea condițiilor de fond și de formă prevăzute de această lege pentru candidatul Kelemen Hunor

Având în vedere argumentele expuse, solicităm Curții Constituționale să hotărască anularea Deciziei nr.15/D din 22 septembrie 2019 privind înregistrarea domnului Kelemen Hunor pentru a candida la funcția de Președinte al României.
GHEORGHE FUNAR
OVIDIU DANTEȘ
PETRU MÎNDRU
23 septembrie 2019

Exit mobile version