Fluierăturile, atingerile nepotrivite, urmăririle sau gesturile obscene îndreptate spre diferite persoane în spațiul public sunt doar câteva dintre situațiile în care autorii unor astfel de fapte pot fi trași la răspundere de către polițiști.
Inspectoratul de Poliție Județean Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Compania de Transport Public Iași, derulează o campanie de prevenire a cazurilor de hărțuire sexuală care au loc pe stradă ori în mijloacele de transport în comun.
Lansarea campaniei va avea loc într-un cadru inedit, în prezența a zeci de elevi, în Tramvaiul Tinerilor, joi, 3 octombrie, ora 13, în Rondul Târgu-Cucu.
Campania se axează pe organizarea sesiunilor de informare în unități școlare pe parcursul anului școlar 2019/2020, precum și pe realizarea acțiunilor stradale și în mijloacele de transport public în comun, pentru a informa cetățenii cu privire la identificarea situațiilor de hărțuire stradală și măsurile pe care le pot lua.
Scopul acestei campanii este ridicarea nivelului de conștientizare în rândul elevilor cu privire la modalitatea de reacţie în situaţii de risc/victimizare, pentru a evita implicarea de orice natură într-o fapta penală, dar și în rândul celorlalți cetățeni cu privire la identificarea situațiilor de hărțuire și la modificările legislative pe această linie.
Vă așteptăm la eveniment!
- 4 Iulie 1848 – Românii din Munții Apuseni încep să se înarmeze, sub conducerea lui Avram Iancu - 4 iulie 2025
- 3 Iulie 1910 – Român amendat de unguri pentru că pe harnașamentul calului erau prezente cele trei culori ale tricolorului românesc - 3 iulie 2025
- 2 iulie 1888 – La Beiuș elevul Nicolae Borgovan, ajutat de câțiva intelectuali și meseriași români, rupse flamura ungurească de pe liceu, înlocuind-o cu tricolor românesc - 3 iulie 2025