Site icon Glasul.info

Omagierea criminalilor de război maghiari, tulburată de volumul muzicii folclorice românești la Cluj-Napoca

Nod în papură după omagierea criminalilor de război Wass Albert şi Nyro Jozsef la Zilele Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca. Ce faci când ești prins cu mâța în sac, când ești prins făcând apologia unor criminali de război, vinovați de orori și abominații de neînchipuit pe teritoriul Transilvaniei? Păi te gândești să dregi busuiocul, că tot s-a întâmplat această grozăvie chiar după oficierea liturghiei de la Biserica „Sf. Mihail” din Cluj-Napoca, aruncând la rândul tău cu diverse acuzații înspre alții.

“Zilele Bisericii Sfântul Mihail, „vegheate’’ de Wass Albert şi Nyro Jozsef”, scrie ziarulfaclia.ro

Deși te-ai înhămat la omagierea a doi criminali de război, tot tu trebuie să te victimizezi pe principiul că tot cea mai bună apărare este … atacul. La câteva zile după incident aflăm cu stupoare că omagierea criminalilor de război maghiari a fost tulburată de volumul muzicii folclorice românești la Cluj-Napoca?

Din presa de limbă maghiară aflăm nici mai mult nici mai puțin decât că maghiarii au fost deranjați la Zilele Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca de “muzica românească infiltrată în piața centrală a orașului?”, în ciuda faptului că primăria promisese că nimic nu va tulbura liturghia la Zilele Clujului și că în România este “o crimă” să deranjezi ceremoniile religioase.

“In ciuda promisiunii Primariei de a respecta solemnitatea sarbatoarei hramului bisericii Sfantului Mihail, in timpul slujbei se desfasasura un concert la volum maxim pe scena din Piata Unirii. Vreau sa cred, ca nu asta se intelege prin multiculturalism la Cluj!”, a scris pe facebook Gergely Balázs, consilier local din Cluj-Napoca

Și uite așa, în loc să se mai vorbească despre omagierea criminalilor de război maghiari, tulburată de volumul muzicii folclorice românești la Cluj-Napoca, se va vorbi despre cum folclorul românesc “se infiltrează” în piața centrală a orașului, stricând Feng Shui-ul multiculturalismului la Cluj-Napoca.

Exit mobile version