Categories: JAPONIAPamflet

Langa langa, langa langa, bate la niponi talanga!

Și a ajuns Plăvanul să rumege și iarba din „Țara soarelui răsare„… Numai că nu oricum, ci legănându-și talanga în lumina blițurilor pe timp de noapte. La același eveniment, o ceremonie cu o cină fastuoasă dedicată Împăratului japonez, a participat și președintele Bulgariei, Rumen Radev, care însă spre deosebire de Plăvanul nostru nu s-a îmbrăcat ca un măgar ajuns accidental într-o piele de pinguin, și nici nu și-a pus zorzoane sau tălăngi la gât, nici alte tinichele.

Însă Plăvanul nostru, mai avid decât o coțofoană după tinchele și alte mărunțișuri strălucitoare, s-a împopoțonat la fel ca multe dintre capetele încoronate ale lumii, monarhi, emiri, sultani și alți suverani din lumea întreagă, veniți special să-l felicite pe Împăratul Japoniei.

Ce putem vedea în aceste imagini evident antagonice? Un președinte demn al Bulgariei, fără fițe și snobism de provincial ajuns accidental la masa bogaților. Dincolo, este definiția exactă a snobismului. La fel stă treaba din păcate și pentru cele două țări: Bulgaria scapă de MCV și de statutul de cea mai coruptă țară din Sud-Estul Europei, pe când la noi țara a suferit în ultimii ani de o cumplită instabilitate politică, cu poliție politică, o mafie sinistră în sistemul de justiție, în serviciile secrete și în multe alte instituții de forță din România.

O fotografie face cât o mie de cuvinte. DA! Situația din România e fix ca în pozele de mai sus… Langa langa, langa langa, bate la niponi talanga!

PS: Acesta este un pamflet și trebuie privit ca atare

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

Sediul Poliției de la Carei ținta bătăii de joc a unei conduceri exclusiv UDMR?

Deși li se cere să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiul Carei din județul…

3 ore ago

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

23 de ore ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

o zi ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

o zi ago