România rămâne cel mai bun partener comercial pentru Republica Moldova, însă este loc în continuare și pentru mai bine. Fructele din Republica Moldova, în special merele și strugurii, sunt cele mai apreciate în România. Însă schimbul comercial s-a îmbunătățit constant în ultimii ani între cele două state românești.
”Noi am dublat contingentele tarifare către Uniunea Europeană. Avem exportate la acest moment aproape 20 de mii de tone. În premieră, anul acesta membrii asociației au exportat peste 600 de tone de prune în Germania. Ele au fost livrate în cele mai mari rețele. România a importat 12 mii de tone, ceea ce ne bucură foarte mult. O parte din această cantitate a fost exportată pentru procesare”, a declarat Iurie Fală, potrivit radiochisinau.md
Profitând de un an nu tocmai bun pentru Polonia, unul dintre cei mai mari exportatori de mere de pe piața europeană, un an în care producția agricultorilor polonezi a fost afectată din plin de înghețuri, Republica Moldova ar putea să-și mărească în acest an cantitatea de mere destinată pieții Uniunii Europene.
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment