”
Meşteri populari din România și Republica Moldova vor fi prezenți pe Esplanada Palatului Culturii din Iași, în perioada 8 – 10 noiembrie 2019, la cea de-a XII-a ediție a manifestării cultural-interactive „Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova”.
Evenimentul este organizat de Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” – Iaşi și Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces), Asociaţia Dialog Pentru Dezvoltare – Iași, Asociația Societăților Imobiliare din Moldova (ASIM), Centrul de Informare Turistică Iași.
Pe parcursul celor trei zile, publicul este invitat să redescopere, în expoziția cu vânzare, obiecte meşteşugăreşti autentice, realizate de cca. 40 de meşteri populari veniți la Iași din diferite zone etnografice ale țării, cu precădere din Moldova și Republica Moldova.
Sâmbătă, 9 noiembrie, vizitatorii vor putea participa la ateliere de olărit, pictură icoane, cioplitură lemn, încondeiere ouă, împletituri din fibre vegetale, ţesături. Atelierele sunt destinate atât copiilor, cât şi adulţilor, iar elevii premiați la taberele și atelierele de creație populară desfășurate de Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului”, în cadrul programelor educaționale derulate în parteneriat cu școli și ONG-uri, vor fi prezenți la această ediție, în calitate de ucenici.”
Sursă: Facebook
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.
Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.