Categories: Știri

Ludovic Orban: “România a devenit unul dintre cele mai apreciate modele de protecție a drepturilor minorităților”

Miercuri, 18 decembrie 2019, cu ocazia sărbătorii minorităților naționale, premierul Ludovic Orban a ținut să transmită un mesaj: “România a devenit unul dintre cele mai apreciate modele de protecție a drepturilor minorităților”.

” Ziua de 18 decembrie o dedicăm în fiecare an sărbătorii minorităților naționale. Fiecare dintre acestea contribuie prin valorile sale la dezvoltarea unui adevărat model de interacțiune culturală și conviețuire între populația majoritară și cea minoritară.

Suntem toți cetățeni ai României, cu drepturi egale, fapt consfințit prin Constituție. Am trecut împreună prin încercările istoriei, iar în urmă cu trei decenii am înfruntat împreună regimul totalitar, am pornit împreună pe drumul democrației și continuăm acum pe acest drum.

Indiferent de apartenența etnică sau culturală, ne dorim toți să trăim într-o țară prosperă și atașată valorilor democrației. Societatea românească a evoluat în ultimii 30 de ani de la multiculturalism la interculturalism, demonstrând că diversitatea nu înseamnă divizare, ci un plus pentru toți. Am convingerea că raportarea tuturor la un ideal comun, de prosperitate, democrație și consolidarea statului de drept, reprezintă câștigul cel mai de preț pentru România.

Prin politici bazate pe respect, recunoaștere reciprocă a drepturilor și a valorilor, toleranță, dialog și reprezentare democratică la nivel politic și instituțional, România a devenit unul dintre cele mai apreciate modele de protecție a drepturilor minorităților. Este direcția pe care suntem deciși să o continuăm, pentru că ne dorim o societate în care fiecare cetățean să se simtă cu adevărat acasă. 

La mulți ani, concetățenilor care aparțin minorităților naționale! La mulți ani, în spiritul motto-ului Uniunii Europene, ‘Unitate în diversitate’!””, a transmis Ludovic Orban

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

3 zile ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

4 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

5 zile ago