Și primii bolșevici au dat din plin cu bâta în baltă, promovând adeseori niște aberații, niște elucubrații care cu greu ai fi putut crede că au fost scornite de o minte umană. Dar ei își permiteau să modifice istoria după bunul lor plac: să șteargă și să adauge orice, să facă din noapte zi, și din criminali ai umanității, eroi ai socialismului.
Din păcate pentru Andrei Caramitru, el nu-și permite acest lux. Toate aberațiile postate de el vor rămâne pentru posteritate, mai ales că sunt preluate masiv de presă, sau arhivate și “sertarizate” (n.r. vorba unui clasic ce se ostenește cu proiectul România Educată) de medicii cu anumite specializări de nișă. Ultima dintre perlele sale întrece totuși cu mult toate așteptările noastre: “Să plătească și pensionarii. Să plătească și părinții care au copii în plus”.
Odată cu Andrei Caramitru, pe grupurile de umor de pe rețelele sociale a apărut și un nou cuvânt inventat pentru a numi toată această “mișcare” browniană din jurul lui Caramitru Junior: caraprogresismul (ЦАРАПРОГРЕСИСМ).
„Le dau un sfat socialiștilor care nu înțeleg matematică de bază (adică toți). Cei care urlă împotriva sistemului de sănătate privat. Și prețurilor mai mari din privat. Dacă chiar vor ca sistemul de stat să ofere servicii excelente, să aibă bani de investiții și să și plătească bine doctorii – trebuie să se gândească de unde să vină banii ăștia în plus.
În primul și primul rând – să ceară să plăteasca toată lumea sănătatea. Nu doar angajații cu carte de muncă. Să plăteasca și cei cu PFA și micro (cu procent din venit, nu cu minimul legal, așa cum e acum). Să plăteasca și pensionarii. Să plăteasca și părinții care au copii în plus. (n.r. !!!?????)
Altfel nu ai cum să crezi că 5 milioane de oameni cu salarii mici pot susține un sistem pentru 19 milioane de oameni la același nivel ca în Germania. Dacă nu vor asta – trebuie să ceară un sistem de stat diferențiat. Servicii mai bune – plătești extra. Dublu/triplu. Cu factură.
Adică exact cum e acum între stat și privat. Doar că statul nu e în stare să gestioneze nimic sau să facă vreun spital. Privatul, da. Dacă nu acceptă nici una, nici alta – atunci nu prea ai cum. Că banii nu cresc în copaci. Nici măcar în utopiile imbecile socialiste”, a scris pe facebook Andrei Caramitru
PS: Acesta este un pamflet și trebuie privit ca atare