Planul Kalergi continuă în România! După Emil Constantinescu, și Iohannis primește premiul Kalergi

După Emil Constantinescu, premiat și el cu același premiu (n.r. cel mai probabil pentru una dintre cele mai mari trădări din istoria României, adică tratatul odios cu Ucraina și abandonarea a cel puțin câteva sute de mii de etnici români la mila unui stat pornit chiar mai agresiv pe asimilarea românilor decât pe timpul URSS-ului), și Klaus Iohannis primește premiul „Coudenhove-Kalergi” (n.r. în cazul lui cel mai probabil pentru că s-a oferit cu gura căscată și rumegând un braț de iarbă, să primească imigranți / refugiați / etc, înlesnind astfel controversatul plan Kalergi și marea înlocuire a populației europene).

Citește și: Talentatul și premiatul domn Iohannis:Premiul Coudenhove-Kalergi

apiland.ro

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va primi miercuri, 4 martie a.c., Premiul European „Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Cotroceni. Premiul va fi acordat de către Alteța Sa Serenisimă, Prințul Nikolaus von Liechtenstein, Președintele Societății Europene Coudenhove-Kalergi. La eveniment va participa și domnul Donald Tusk, Președintele Partidului Popular European și fost Președinte al Consiliului European, care va rosti un laudatio. Decizia de acordare a Premiului European „Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020 Președintelui României a fost adoptată de membrii Societății Europene Coudenhove-Kalergi pentru „meritele sale deosebite de politician care, prin dedicarea pentru valorile europene, contribuie decisiv la consolidarea integrării României în comunitatea statelor europene”, apreciindu-se, totodată, că „acțiunea sa politică are un rol exemplar într-o Europă care a fost divizată în trecut.”. 

Premiul European „Coudenhove-Kalergi” se numără printre cele mai prestigioase distincții decernate, la fiecare doi ani, unor personalități care și-au adus contribuția la proiectul unei Europe unite și pașnice și este decernat de către Societatea Europeană Coudenhove-Kalergi, înființată în 1978 în memoria „marelui vizionar european” Richard von Coudenhove-Kalergi. Contele Richard von Coudenhove-Kalergi (1894-1972) a dezvoltat ideea unei Europe unite la scurt timp după Primul Război Mondial, ca o contrapondere la ideile totalitare ale fascismului, național-socialismului și comunismului. În 1923, a fondat Uniunea Pan-Europeană, contribuind, de asemenea, prin ideile sale, la fondarea instituțiilor europene. Coudenhove-Kalergi a fost primul laureat al Premiului Carol cel Mare al orașului Aachen, în 1950.

Printre laureații Premiului European Coudenhove-Kalergi se regăsesc personalități europene și internaționale care au marcat istoria continentului în ultima jumătate de secol, precum: Jean-Claude Juncker, Președinte al Comisiei Europene (2014); Herman Van Rompuy, Președinte al Consiliului European (2012); Angela Merkel, Cancelar al Germaniei (2010); Vaira Vike-Freiberga, Președintele Letoniei (2006); violonistul Yehudi Menuhin (1999), Emil Constantinescu, Președintele României (1998); Lennart Meri, Președintele Estoniei (1996); Ronald Reagan, Președintele SUA (1992); Helmut Kohl, Cancelar al Germaniei (1990); Juan Carlos I, Regele Spaniei (1986); Sandro Pertini, Președintele Italiei (1984); Konstantinos Tsatsos, Președintele Greciei (1980); Raymond Barre, Prim-ministrul Franței (1978). În 2018, premiul a fost acordat postum celor peste 100 de eroi ai mișcării Euromaidan (the Heavenly Hundred). “, se arată în comunicatul postat pe site-ul administrației prezidențiale din România




[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]