Site icon Glasul.info

UDMR raportează Asociația Calea Neamului ambasadelor din România și Ungaria

UDMR raportează Asociația Calea Neamului ambasadelor din România si Ungaria.


Serviciul de Asistență Juridică pentru Minorități ,,Miko Imre” din cadrul UDMR a trimis o informare către ambasade, partide politice externe si organizații internaționale ale drepturilor omului, prin care acuză asociația noastră că militează ,,împotriva drepturilor lingvistice ale maghiarilor” dând ca exemple în acest sens marșurile si mitingurile organizate de noi împotriva Codului Administrativ si Legii Educației, făcând referire în primul rând la manifestarea din 1 Martie desfăsurată în fața Palatului Cotroceni prin care am cerut Instituției Prezidențiale să nu promulge aceste legi.

Manifestarea din 1 Martie desfăsurată în fața Palatului Cotroceni împotriva Codului Administrativ
Manifestarea din 1 Martie desfăsurată în fața Palatului Cotroceni împotriva Codului Administrativ

Remarcăm aceeasi tactică antiromânească a UDMR, veche de 30 de ani, de a se plânge în exteriorul țării de așa zisele persecuții la care este supusă minoritatea maghiară din România.

Liderii UDMR au dezinformat opinia publică internațională si în legătură cu evenimentele tragice din martie 1990 de la Târgu-Mureș si cu privire la desfășurarea manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor la Valea Uzului de anul trecut si acum, totul petrecându-se pe un fond continuu de manipulare prin dezinformare al acestei formațiuni alcătuită pe criterii etnice, reprezentată de altfel în mai toate guvernele României post-decembriste.

Această activitate a UDMR a adus enorme prejudicii statului român, care numai de nerespectarea drepturilor minorităților naționale nu poate fi acuzat, minoritățile naționale având nu numai toate drepturile cuvenite, ci si privilegii, ele fiind spre exemplu reprezentate din oficiu în Parlament, indiferent de procentul lor raportat la totalul populației României.

Punctual, referitor la acuzațiile aberante care ni se aduc, fără a ne justifica într-un fel, mentionăm faptul că Asociația Calea Neamului militează pentru caracterul de unică limbă oficială în statul român a limbii române, fapt ce este cu totul diferit de restrângerea drepturilor lingvistice a minorității maghiare.

Una este ca minoritatea respectivă să poată folosi limba maternă în administrația locală acolo unde are un procent de peste 20%, alta este ca utilizarea acestei limbi să se extindă acolo unde acest procent este mai mic sau în administrația centrală.

Cu alte cuvinte, drepturile minorităților nu trebuie să fie mai presus de Constituția României, mai ales că reglementările UE nu prevăd nici măcar ele drepturi colective pentru minoritățile naționale în cadrul unui anumit stat. Așadar ce drepturi încalcă Asociația Calea Neamului prin acțiunile ei?

Cine spune, impune, ca în România să fie două limbi oficiale în stat? Doar UDMR si PSD care au elaborat împreună Codul Administrativ. În fine, jocurile politice pe acest subiect sunt ”complexe”, ideea este că nimeni din exterior NU ne impune acest lucru, mingea este în terenul nostru.

Referitor la reclamațiile UDMR în exteriorul țării pe aceste subiecte vom adresa si noi scrisori lămuritoare ambasadelor si organismelor internaționale privitoare atât la Codul Administrativ cât si la aspectele ce țin de Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, nu de alta, dar Lumea trebuie să cunoască nu numai punctul de vedere al UDMR-Ungaria, ci si opinia noastră, a românilor.

Vom invita reprezentanți ai diferitelor organisme internaționale și ai ambasadelor în zonele in care fenomenul de maghiarizare si-a spus atât de greu cuvântul, în Harghita și Covasna, sa vada si domnii din țările străine cum românii în țara lor nu mai stiu limba oficiala a statului român, cum până si numele de pe crucile din cimitirile ortodoxe au fost maghiarizare, cum s-a șters orice urmă de românitate de la Vârghis, Herculian, Doboseni, Căpeni, Doboi, Ghelinta sau din alte locuri ale suferinței românești.

Dacă așa e vorba, să vină aici Lumea, să vadă cum românii au fost călcati in picioare în țara lor…căci până acum numai pe la curțile grofilor au fost plimbați, acum îi vom duce prin Țărâna cea Sfântă a Istoriei noastre Milenare, de vor voi să vină. Îi vom invita si-i vom primi cu pâine si sare, si cu Adevăr, Adevărul văzut la fața locului.

Doamne ajută fraților, lupta noastră națională nu trebuie să se oprească, indiferent de ce virusi ne bântuie.Mare e Dumnezeu, lăsați teama în spate, margeți în bisericile noastre si rugați-vă pentru Biruința Neamului Românesc!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Exit mobile version