Site icon Glasul.info

Mizerabil! Să concediezi un polițist pentru că are curajul de a spune adevărul într-o societate tot mai bolnavă?

“Liderul de sindicat al filialei Timiș a Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, agentul Valer Kovacs, a fost dat afară din Poliție, în urmă cu câteva zile, după ce a făcut  unele declarații, în perioada Stării de Urgență și a vorbit despre planul de amenzi impus în perioada stării de urgență.

Acesta a adresat un apel ministrului de Interne Marcel Vela precum și lui  Traian Berbeceanu, să intervină pentru a i se face dreptate.”, a scris Buletin de Carei

Foto: buletindecarei.ro

Nota noastră: În total contrast cu abuzurile și “planurile de amenzi” băgate pe gât agenților de poliție pe cale ierarhică, un polițist are curajul de a face dezvăluiri din cadrul unui sistem pe care-l consideră defect. Și în loc să căutăm soluții pentru repararea sistemului, pentru îndreptarea lucrurilor nefuncționale, se ajunge tot la concedierea celor curajoși care trag semnale de alarmă disperate cu privire la neregulile din cadrul sistemului? Cât de mizerabilă poate fi o asemenea abordare de tip totalitar? Nu tu o anchetă pentru a vedea dacă spusele sale se confirmă, nu tu o schimbare de atitudine la nivel național în ceea ce privește amenzile.

Și colac peste pupăză, după decizia CCR-ului, vezi ieșind toate primadonele din Guvern să se plângă că nu vor mai putea da amenzi și să declare că vor căuta alte căi prin care să dea în continuare amenzi. De parcă țelul lor nu este oprirea acestei pandemii ci și stabilirea unui nou record în materie de amenzi, și mai ales al cuantumului acestor amenzi.

Exit mobile version