Site icon Glasul.info

A.U.R. propune trei teologi, un medic, un cercetator, un profesor si un jurnalist pentru primariile Bucurestiului

“Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) și-a prezentat candidații la primăriile de sector și la Primăria Capitalei astăzi, într-o conferință de presă, organizată la sediul central al formațiunii. 

Astfel, la București candidează în numele A.U.R.:

La Sectorul 1, Andrei-Emil Dîrlău, scriitor, publicist, traducător și editor, absolvent a trei Facultăți și doctor în Teologie;

La Sectorul 2, Ana-Maria Mihai (35), absolventă a Facultății de Medicină Generală și a Facultății de Medicină Dentară, medic stomatolog;

La Sectorul 3, Ovidiu-Ștefan Dima (37), doctor în Inginerie și cercetător la un Institut din București;

La Sectorul 4, Antonio Andrusceac (53), absolvent al Facultăților de Management și de Teologie (Asistență Socială), consilier local în Sectorul 4;

La Sectorul 5, Alexandru Săraru (38), absolvent al ASE și al Facultății de Matematică, profesor de matematică și student la Facultatea de Teologie Ortodoxă București;

La sectorul 6, Cătălin-Liviu Amieroaie (38), absolvent al Facultății de Teologie, profesor de religie.

Trei dintrei cei șapte candidați au urmat, pe lângă alte studii, și Facultatea de Teologie Ortodoxă. Iar un al patrulea este proaspăt student la Teologie. Astfel, A.U.R. se distinge ca singurul partid care este decis să-i reprezinte pe creștini în politica românească. 

Candidatul A.U.R. la primăria Capitalei este Claudiu-Richard Târziu (47), co-președinte al partidului. Claudiu Târziu este un jurnalist cu state vechi (1992), absolvent al Facultății de Drept și al Facultății de Comunicare și Relații Publice. Scriitor, editor și activist civic de 25 de ani încoace, el a fost, între altele, unul dintre liderii Coaliției pentru Familie. 

Claudiu Târziu a declarat, în calitate de co-președinte și candidat, că A.U.R. va propune, prin candidații săi, o viziune pentru București. 

”Până acum, discuțiile electorale s-au axat pe probleme nu lipsite de importanță, dar de amănunt tehnic și care trebuia rezolvate de mult. După 30 de ani de democrație, s-ar cuveni ca bucureștenilor să li se propună o viziune asupra dezvoltării orașului. Nu e normal să ne înfundăm în dezbateri sterile despre gunoiul menajer, traficul intens și poluare. Dacă ne oprim la acest nivel, Bucureștiul nu va căpăta niciodată demnitatea și faima pe care le merită. Este ca și cum am vorbi despre un palat, dar nimeni nu știe cum arată, ci numai ce canzalizare are. Un oraș devine faimos prin frumusețea lui arhitecturală, prin istoria lui cunoscută, prin identitatea lui pronunțată, prin oportunitățile pe care le oferă și așa mai departe. Toate acestea dau demnitate unui oraș, îl fac respectat, iubit, rîvnit. Faima unui oraș crește pe măsură ce este iubit și dezvoltat de către cineva care crede în el. Noi credem în București și de aceea vă propunem o viziune care să-l transforme în unul dintre locurile în care îți place să trăiești. Dacă și electoratul crede în București, dacă iubește Bucureștiul se va dovedi la vot” – a spus Claudiu Târziu.

Întrebat care sunt liniile generale ale acestei viziuni despre care vorbește, co-președintele A.U.R. a explicat: ”Credem că pentru a se dezvolta armonios, Bucureștiul are nevoie de mai mult spațiu și de o altă organizare. Ne dorim să integrăm în Capitală localitățile din imediata lui vecinătate, de la Bragadiru și Domnești, până la Otopeni și Mogoșoaia, cel puțin. În localitățile limitrofe Bucureștiului trăiesc bucureșteni, de fapt; persoane care lucrează în București, care își aduc copiii la școli în București, care se tratează la spitale și clinici din București. Ei merită să beneficieze de toate facilitățile pe care le poate oferi Capitala în zonele în care locuiesc. 

De asemenea, considerăm că împărțirea Bucureștiului pe primării de sector este nejustificată și contraproductivă. Nici o capitală nu este condusă de șapte primari, ci de unul singur, care își poate pune în operă viziunea. Cu primari de diferite apartenențe politice, cu programe diferite și cu animozități politice nu poți administra eficient și unitar Capitala. 

Soluțiile pe care le avem pentru fluidizarea traficului, pentru depoluarea orașului și pentru alte probleme administrative depind mult de o guvernare a Bucureștiului sub o singură comandă.”

Co-președintele A.U.R. Claudiu Târziu a mai făcut un anunț important: alți doi foști membri fondatori ai USR, consilieri locali în București, s-au înscris în A.U.R. Aceștia sunt: Elena Iancu, consilier la Sectorul 4, Mihail Udrescu, consilier la Sector 5.

Ei au declarat că valorile pentru care au intrat acum patru ani în USR nu se mai regăsesc în acel partid, dar sînt afirmate și slujite de către A.U.R. 

Reamintim că în A.U.R. au intrat recent încă doi foști membri fondatori ai U.S.R., Dragoș Geamănă – consilier la Sectorul 5 – și Antonio Andrusceac – consilier la Sectorul 4, pe care i-am prezentat deja public. “, se arată în comunicatul AUR

Exit mobile version