Celebrul muzician Nicolae Voiculeț este singurul român căruia i-a fost interzis să candideze la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Reputatului artist, candidat din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la Senatul României, pe listele de Prahova, la Senat, i-a fost respinsă abuziv candidatura de Biroul Electoral Județean Prahova. În acest caz, Curtea de Apel Ploiești a respins contestația AUR. Voiculeț a anunțat că va continua lupta pentru a face dreptate României alături de AUR.
„Sloganul DREPTATE pentru ROMÂNIA, al Alianței pentru Unirea Românilor, se pare că nu a fost pe placul stăpânilor din județul Prahova, un loc cu cele mai multe probleme de integritate și cele mai multe cazuri de corupție. Chiar dacă justiția este controlată și aservită trădătorilor care sunt la putere, eu nu am să mă dau bătut! Voi continua lupta pentru apărarea intereselor naționale așa cum fac de peste 30 de ani. Am promovat România pe întreg mapamondul fiind alături de românii mei. Un popor care l-a ales pe Dumnezeu nu poate pieri niciodată. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, este mesajul transmis de îndrăgitul artist.
Lista de candidaţi din partea AUR pentru Senat de la Prahova a fost respinsă integral pe motiv că nici o persoană de sex feminin nu a fost inclusă pe listă. În situaţii similare s-au aflat USR la Bistriţa Năsăud, UDMR pe circumscripţia 43 (Diaspora) şi Pro România la Olt.
În cazul altor circumscripţii electorale liste numai cu persoane de acelaşi sex au fost admise direct de către circumscripţii. Toate partidele aflate în această situație, inclusiv AUR, au optat şi pentru retragerea celorlalţi candidaţi din listă, rămânând o singură persoană pe lista electorală. În cazul USR la Bistriţa Năsăud şi Pro România la Olt, instanţele de judecată au admis solicitarea de înscriere în curtea electorală, pentru AUR la Prahova acest fapt nu a fost admis, asta deşi deciziile luate pe cele două cazuri au fost aduse la cunoştinţa instanţei.
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
9 iulie 1941 - În Transilvania de nord-est, ocupată de Ungaria horthystă în urma Dictatului…
Incidentul petrecut la Brad, în 9 iulie 1907, în zi de târg, este o altă…
Ceea ce s-a petrecut la Orăștie, în 9 iulie 1910, este un exemplu grăitor al…
Leave a Comment