Urmând exemplul colegilor lor de la Cluj (n.r. vezi Rugăciune pentru Vasile Zărnescu), membrii Asociației Comunitatea Identitară Iași au făcut o acțiune în fața Mănăstirii Cetățuia din Iași prin care se solidarizează cu colonelul (r) Vasile Zărnescu, primul român condamnat în ultimii 31 de ani pentru că a scris o carte.
Deși dreptul la liberă exprimare este prezvăzut destul de clar în Constituția României (n.r. Art. 30 – Libertatea de exprimare), prin niște așa zile “legi” anticonstituționale, istoricilor și autorilor de carte cu tematică istorică din România li se pune pumnul în gură atunci când publică anumite documente istorice sau își expun anumite opinii legate de ceea ce s-a întâmplat în istoria României, care contravin cu principiile “progresiste” sau bolșevico-rolleriene ale unor neiubitori ai neamului românesc.
Susținem libertatea de exprimare și considerăm foarte periculos acest precedent al primului român condamnat în ultimii 31 de ani pentru că a scris o carte. Ne a duce aminte de perioada totalitarismului, o perioadă neagră în care culmea, părinții și bunicii celor de azi de la conducere din România, abatorizau elita culturală și spirituală a României, fix pentru același gen de delicte de opinie.
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment