Comunitatea Identitară Iași, solidară cu Vasile Zărnescu

Urmând exemplul colegilor lor de la Cluj (n.r. vezi Rugăciune pentru Vasile Zărnescu), membrii Asociației Comunitatea Identitară Iași au făcut o acțiune în fața Mănăstirii Cetățuia din Iași prin care se solidarizează cu colonelul (r) Vasile Zărnescu, primul român condamnat în ultimii 31 de ani pentru că a scris o carte. 

Deși dreptul la liberă exprimare este prezvăzut destul de clar în Constituția României (n.r. Art. 30 – Libertatea de exprimare), prin niște așa zile “legi” anticonstituționale, istoricilor și autorilor de carte cu tematică istorică din România li se pune pumnul în gură atunci când publică anumite documente istorice sau își expun anumite opinii legate de ceea ce s-a întâmplat în istoria României, care contravin cu principiile “progresiste” sau bolșevico-rolleriene ale unor neiubitori ai neamului românesc.

Susținem libertatea de exprimare și considerăm foarte periculos acest precedent al primului român condamnat în ultimii 31 de ani pentru că a scris o carte. Ne a duce aminte de perioada totalitarismului, o perioadă neagră în care culmea, părinții și bunicii celor de azi de la conducere din România, abatorizau elita culturală și spirituală a României, fix pentru același gen de delicte de opinie.

Rugăciune pentru Vasile Zărnescu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

2 zile ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

3 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

3 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

4 zile ago