Preocupat de imobiliare, primarul municipiului Iași susține un fals:
„Un copil înseamnă iubire, veselie, zburdălnicie. Copiii sunt omenirea care începe. Ei descoperă lumea altfel: mai frumoasă, mai autentică, mai bună. (…) O țară care vrea să aibă viitorul asigurat investește în copii, adică în educație, în sănătate, în cultură. Sprijină natalitatea și familia. O comunitate care dorește să evolueze construiește creșe, grădinițe, școli și biblioteci, modernizează laboratoarele școlare și cabinetele medicale, realizează parcuri, terenuri sportive și locuri de joacă. Dacă vrem ca România să își recapete rolul pe care îl merită în Uniunea Europeană, suntem obligați să investim enorm în generația tânără.(…) Copiii sunt florile pământului! Să îi îngrijim așa cum trebuie și atunci lumea va deveni mai frumoasă, mai autentică, mai bună!” , realitatea fiind alta, marea majoritate a parcurilor sunt un dezastru, garduri rupte, inscripții licențioase, leagăne sparte, trepte ale toboganelor mult prea înalte pentru copii de vârste mici, etc.
Deși există pancarte care prevăd regulile pentru accesul în spațiul de joacă, le este permis accesul multor adolescenți ce folosesc un vocabular vulgar, consumă bauturi neadecvate vârstei lor și aruncă deșeuri în spațiul de joacă.
Multe dintre parcuri sunt transformate și în loc de rendez-vous de către adolescenții trecuți de vârsta maxima (14 ani) trecută pe pancartele cu regulamentul spațiilor de joacă.
Domnule primar, dumneavoastră v-ați duce copilul în parcurile din cartierele Iașului? Parcuri ce nu oferă siguranță pentru copii ieșenilor, parcuri distruse, cu deșeuri și fără prea multe opțiuni de distracție pentru cei mici.
De ce promiteți alegătorilor dumneavoastră spații verzi, locuri de joacă, un oraș curat, când adevărul este mai degrabă că pe dumneavoastră vă preocupă imobiliarele?
Marija Vasilescu
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Leave a Comment