Site icon Glasul.info

Andrei Caramitru despre elvețienii care au votat împotriva certificatului verde: “Sunt un fel de daci elvețieni liberi”

Andrei Caramitru: “Țăranii au refuzat domne, si ei vor libertate. Sunt un fel de daci elvețieni liberi”

În Elveția s-a organizat un referendum pentru obligativitatea certificatului verde. Cu o rată de vaccinare cu schemă completă de circa 65%, Elveția nu este chiar ceea ce și-ar dori marii manipulatori din spatele acestei plandemii. Așa că s-a venit cu această capcană “democratică” a referendumului pentru obligativitatea certificatului verde.

Ce om sănătos la cap ar putea organiza un referendum pentru pierderea libertăților și drepturilor fundamentale? Din start “câștigurile” și pierderile puse în joc în cadrul acestui referendum nu sunt deloc echitabile. Și cum să poți în primul rând pune în joc drepturile și libertățile fundamentale ale omului?

Despre situația recentă din Elveția comentează pe facebook și Andrei Caramitru, care îi compară pe elvețienii din zonele rurale care au votat împotriva obligativității certificatului verde, cu … “dacii liberi”:

“In Elveția au adoptat la referendum – cu 65% – certificatul verde. Era de așteptat asta, vorbim de cea mai bogata si dezvoltată țara din Europa. Ce e interesant e altceva :- au votat pentru, cu 75%, centrele urbane (zurich. Berna etc). Zone hiper dezvoltate, cu o populație super educata si multi-culturală – negaționiștii au castigat in rural. Da da – țăranii au refuzat domne, si ei vor libertate sunt un fel de daci elvețieni liberi.

Însă in Elveția – țăranii izolați prin cătune sunt foarte puțini, asta e esența chestiei. Cam așa e peste tot, in toate țările. E lupta culturală fundamentala a secolului 21. Problema României este de mix – avem prea multi oameni încă izolați prin sate pierdute sau orașele depopulate (proporția e enorma fata de ce este prin alte tari in Europa). Si avem populația cu cea mai scăzută educatie din Europa (cei mai putini cu studii universitare, cei mai multi analfabeți.) Cand comparam ce e cât de cât comparabil – orașele dezvoltate din Romania cu orașele din Vest. Satele disperate de la noi cu cele ale lor. Cifrele sunt pe acolo. Problema e de proporții, atât. De mix. Deci e normala isteria aberanta de la noi. Problema este de compoziție a poporului. Problema veche de sute de ani.”, a scris pe facebook Andrei Caramitru

Exit mobile version