Până și casa procurorului DIICOT, Daniel Horodniceanu, afectată de mafia imobiliară care construiește blocuri înalte în cadrul unei aberații urbanistice
De câțiva ani, cel puțin după detronarea din scaunul primăriei a lui Gheorghe Nichita, la Iași își face de cap mafia imobiliară care construiește pe unde vrea și când vrea, fără să-i mai pese de legile din România. Ba chiar am putea da exemple când au dat atacuri chiar și asupra unor clădiri istorice, de patrimoniu, pe care le-au făcut “dărâmate” pentru a putea valorifica terenul de sub ele, aflat uneori în zone foarte bune ale orașului.
Fără a-i aduce nici măcar cel mai mic elogiu lui Gheorghe Nichita, dar în mandatul său nu exista atâta sălbăticie arhitecturală / imobiliară cum există acum. Parcuri publice pe care au pus mâna niște persoane suspecte și prin niște metode suspecte, au fost distruse și pe ele s-au construit blocuri între blocuri, un adevărat dezmăț “urbanistic”. Dar mai vinovați sunt cei care le-au eliberat autorizații de construcție.
Ieșenii se plâng tot mai mult despre cum a fost mutilat urbanistic Târgul Ieșilor și despre lipsa de viziune de dezvoltare a orașului pe acest domeniu. Singurele proiecte de dezvoltare durabilă a orașului Iași i-au aparținut lui Gheorghe Nichita, și ele au mers din inerție și în mandatul lui Mihai Chirica. În rest, foarte multă bulibășeală și dispreț la adresa cetățenilor în ceea ce privește confortul, liniștea, lipsa spațiilor verzi, a locurilor de parcare, a accesului civilizat la zonele rezidențiale.
Procurorul DIICOT, Daniel Horodniceanu, umbrit de mafia imobiliară la IAȘI
La toate acestea se adaugă acum și construirea unor clădiri cu regim de înălțime mult mai mare decât cele prevăzute în anumite zone ale orașului, afectând locuințele mai joase din jur și lipsindu-le de lumina soarelui. Un astfel de caz este culmea, și al “vedetei” DIICOT-ului, procurorul Daniel Horodniceanu, care este și el de asemenea victimă a acestor proiecte imobiliare aberante, cu blocuri de locuințe de până la zece etaje.
Casa procurorului Daniel Horodniceanu se alătură așadar și ea altor zeci de vile luxoase din Copou, umbrite până aproape la beznă de mafia imobiliară din Iași, sau așa cum le place lor să se numească, “dezvoltatorii imobiliari”…
Sătui să trăiască această umilință, proprietarii vilelor luxoase din Copou ținute în beznă de aceste blocuri de până la zece etaje unele dintre ele, au deschis o acțiune în justiție unde au adus argumente împotriva dezvoltatorilor imobiliari și s-au îndreptat inclusiv și împotriva Primăriei Municipiului Iași, care a autorizat aceste proiecte imobiliare într-o astfel de zonă cu locuințe care aveau un anumit regim de înălțime.