Într-o zi, pe la sfârșitul lunii ianuarie 2023, un cetățean a dorit să trimită o petiție pe email la Primăria Sinaia. A vrut să semnaleze o problemă legată de telecabina din Sinaia. Răspunsul halucinant pe care l-a primit l-a făcut să vorbească despre asta:
“Uitati ce mesaj am primit eu cand am vrut sa trimit un e-mail, astazi 29 ianuarie 2023, pe adresa primariei din Sinaia (din Bucuresti): “Sorry, we were unable to deliver your message to the following address. <contact@primaria-sinaia.ro>: 550: Your country is not allowed to connect to this server.” Oare de ce? Nu este suspect?”
“Am vrut sa semnalez o problema din Orasul Sinaia si nu am putut pe adresa de e-mail.Sunt curios serverul pe care este primaria si adresa ei de e-mail in ce tara este.”, a continuat respectivul cetățean
L-am întrebat, firește, unde locuiește, gândindu-ne că probabil locuiește în afara țării noastre, undeva printr-o țară europeană. Dar el ne răspunde că de fapt locuiește la București.
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Tăiat în urmă cu 29 de ani de autoritățile locale, cu toate că figurează pe Lista Monumentelor Istorice, Podul „Ferdinand I” este exemplul iresponsabilității celor care administrează patrimoniul istoric al Târgu Jiului, atrage atenția istoricul Andrei Popete Pătrașcu. În 1916, acest pod a fost apărat de populația civilă a orașului, […]