Lichelismul aleșilor este același peste tot, fie că vorbim de șnapanii de la gurile Dunării, fie că vorbim de șmecherii verzi din Covasna și Harghita, fie că discutăm de județele aurifere Alba, Hunedoara ori Maramureș, fie că analizăm tipologia alegătorului din regiunea Moldovei sau din bazinul carbonifer ardeleano-oltenesc, ori a plimbătorilor pe bulevardele Bucureștiului sau prin câmpia prăfuită din sudul României.
Iar tipologia alegătorilor, iarăși este identică. Votează ceea ce văd la televizor și nu pot să perceapă viitorul pe care ei îl creionează cu ștampila de vot, pentru nu mai puțin de 4 ani de zile. Darămite să îl MAI și proiecteze mental, pentru crearea unuia mai bun.
La comanda PSD, sub vădita influență antiromânească a Institutului Elie Wiesel, primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță anunță cu “bucurie” antiromânească schimbarea numelui Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu” din București în „Liceul Economic nr. 1”.
„Anunț cu bucurie că, astăzi, Consiliul de Administrație a luat decizia să schimbe numele instituției de învățământ din Liceul Tehnologic «Mircea Vulcănescu» în «Liceul Economic nr. 1». Decizia a fost luată în unanimitate”, a declarat pentru Edupedu.ro primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.
Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Marius Oprea, istoric, editorialist: „Lecția lui Mircea Vulcănescu Prostia și răzbunarea fac casă bună. Cel puțin atît am tras ca învățămînt, din odiseea numelui liceului Mircea Vulcănescu din București. O poveste tristă, despre răzbunare împotriva unui om care, ca lecție esențială de viață, a lăsat generațiilor următoare îndemnul, devenit principiu […]