Râmnicu Vâlcea găzduiește în aceste zile Olimpiada Națională de Istorie

Municipiul Râmnicu Vâlcea găzduiește în perioada 10-14 aprilie 2023, Olimpiada Națională de Istorie, un concurs de excelență care se adresează elevilor pasionați de trecut și istorie, disciplină pe care Nicolae Bălcescu o definea „cea dintâi carte a unei naţii”.

Faza Națională a Olimpiadei de Istorie organizată în județul Vâlcea se regăsește în lista evenimentelor deosebit de importante ce se desfășoară sub egida Ministerului Educației, obiectivul declarat al competiției fiind acela de a reuni, ca în fiecare an, cei mai buni elevi pasionați de trecutul și prezentul istoric.

„Suntem onorați să fim gazda fazei naționale a Olimpiadei de istorie, aici, în orașul în care, spre exemplu, s-a cântat pentru prima dată Imnul Național, în care veți putea admira cea mai mare cupolă de vitralii din lume și în care s-a construit prima pistă de bob, din Romania în anul 1920. Râmnicul e municipiul reședință de județ cu cea mai mare speranță de viață din România, potrivit Institutului Național de Statistică, o urbe în care cultura, arta, învățământul sunt mereu la ele acasă”, transmite Inspectorul Școlar General ISJ Vâlcea, doamna prof. Mihaela Andreianu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


perfect-tour.ro

Olimpiadele, după cum bine știm, promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, comunicarea interpersonală și competitivitatea, stimulează gândirea critică și creativitatea. Dragi elevi, stimați profesori, suntem bucuroși că avem posibilitatea să fim gazdele unei asemenea experiențe și să simțim emoția confruntării elitelor.

Vă dorim să aveţi succes, să vă bucurați de rezultatele obţinute și de clipele petrecute în orașul nostru! Spiritul olimpic să triumfe și de această dată!”, este mesajul conducerii Inspectoratului Școlar al Județului Vâlcea. Președintele Olimpiadei Naționale de Istorie 2023 de la Râmnicu Vâlcea este Prof. univ. dr. habil. Silviu Miloiu, Prorector pentru Dezvoltare Instituțională și Relații Internaționale al Universității „Valahia” din Târgoviște.

Deschiderea festivă a Olimpiadei Naționale de Istorie este programată luni, 10 aprilie 2023, de la ora 17⁰⁰, la Sala de Spectacole a Consiliului Județean Vâlcea, aceasta fiind urmată de o ședință tehnică a membrilor Comisiei Centrale.

„La Olimpiada Națională de Istorie din acest an participă 334 de elevi din 41 de județe și municipiul București, proba scrisă urmând a se desfășura marți, 11 aprilie 2023, la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea. Programul Olimpiadei Naționale de Istorie cuprinde vizitarea orașului de către elevii participanți și profesorii însoțitori, prezentare de carte, excursie la Culele Măldărești, Mănăstirile Hurezi și Bistrița, atelierele meșterilor olari, vizite la Arhivele Naționale din Vâlcea, Muzeul Județean „Aurel Sacerdoțeanu” Vâlcea, Expoziția de fotografie documentară și uniforme de epocă „Regele Mihai I și Regina-Mamă Elena. Exemple de credință, devotament și demnitate” de la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea”, ne-a declarat doamna prof. Dana Samoilă – Inspector Școlar pentru Istorie și Științe Socio-Umane, ISJ Vâlcea.

Mai multe detalii despre Olimpiada Națională de Istorie 2023 de la Râmnicu Vâlcea puteți afla de pe siteul ONI2023, de unde puteți descărca Broșura ONI 2023, puteți audia Imnul ONI 2023, compus cu ocazia desfășurării la Râmnicu Vâlcea a Olimpiadei Naționale de Istorie, sau citi mesajele autorităților publice locale. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 13 aprilie 2023, la Sala Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

SĂ-L ÎNSOȚIM PE DOMNUL ÎN SĂPTĂMÂNA MARE!

mar apr. 11 , 2023
Arhim. Simeon Kraiopoulos: Să-L însoţim pe Domnul în Săptămâna Mare “Iubiţii mei, nu ştiu ce v-aţi fi aşteptat să auziţi în acest ceas, ce ar fi mai bine să spunem. Doar Dumnezeu ştie. Dar pentru că, prin slujba de după amiază a Ceasului al IX-lea, se încheie sărbătoarea Sfântului Lazăr […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News