Senatorul Diana Șoșoacă a învins singură Parlamentul de trei ori

Ce poate face un singur senator al României când toată clasa politică este împotriva lui? Mulți ar spune că nimic, bătălia e pierdută din start. Dar senatorul și președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici-Șoșoacă a demonstrat că se poate. Și nu o dată, ci de foarte multe ori, dar de 3 ori în situaţii extreme şi de o deosebită importanţă.

Ultimul caz este cel al PLX 145/2023 care agită România de câteva zile. Un proiect de lege pe care naivii l-au vrut dărâmat, neștiind că a fost asumat prin PNRR, așadar statul român ar fi făcut orice ca să îl implementeze, chiar și în forma monstruoasă de la început.

Senatorul Diana Șoșoacă a intervenit inițial printr-o scrisoare deschisă în care a arătat pericolele ascunse în proiect. Scrisoarea deschisă a fost publicată pe site-ul Senatului și a început să facă furori în social media și în presă, speriindu-i pe cei aflați la putere și alarmând-o pe Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse care a fost obligată să se dezică de forma actuală a proiectului și să ceară retrimiterea lui la comisii. Exact ce solicitase anterior senatorul Diana Șoșoacă, explicând și pericolele din proiect: luarea copiilor din familii de către ONG-uri, impunerea vaccinării obligatorii a copiilor, plus o gamă largă de ”vulnerabilități” în numele cărora statul putea decide instituționalizarea copiilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

În fața avalanșei de mesaje stârnite de scrisoarea deschisă a senatorului Diana Șoșoacă, puterea a dat înapoi și a cerut negocieri și consultări, la care, miercuri, 19 aprilie, la doar o zi după mesajul președintelui S.O.S. România, a fost invitată și autoarea scrisorii deschise care evidenția pericolele proiectului.

Rezultatul intervenției senatorului Diana Șoșoacă? Proiectul de lege a fost curățat de articolele periculoase în urma consultărilor de la Ministerul Familiei și își va găsi drumul spre a deveni lege nu în forma abuzivă inițială, ci într-o formă care chiar să vină în ajutorul familiilor vulnerabile, fără să mai existe posibilitatea scoaterii copiilor din sânul familiei decât în cazurile de violență, abuz sexual, trafic de copii și alte asemenea fapte incalificabile. Plus că intervenţia senatorului a avut ca rezultat convingerea ministerului de resort să ceară consultarea societății civile şi să se întâlnească ulterior cu aceasta pentru a modifica legea în sensul arătat în titlu, ”Proiect de Lege privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie”.

Iată cum un singur senator a întors din drum Parlamentul, oferind României o lege bună în loc de o lege dezastruoasă.

Și nu e prima oară. În toamna anului 2021, în plin având european al interdicțiilor pe motiv de pandemie, senatorul Diana Șoșoacă a intervenit decisiv în Senat și a determinat căderea la vot a obligativității Certificatului Verde, ceea ce a dus în cele din urmă la abandonarea proiectului de lege, care a rămas la stadiul de a fi respins de Senat. Și atunci, UE cerea imperativ ca România să impună vaccinarea obligatorie prin acest Certificat Verde, care le-ar fi impus angajaților din toată țara să se vaccineze ca să mai poată lucra, în timp ce nevaccinații ar fi devenit paria societății, fiindu-le interzise drepturi elementare.

Diana Șoșoacă a dus atunci o muncă imensă de convingere a senatorilor, inclusiv cu dr. Adrian Streinu-Cercelu, senator PSD, reușind să cadă legea la Senat printr-un artificiu în care nu s-au adunat destule voturi pentru. Beneficiarii acestui efort uriaș, pentru care președintele S.O.S. România s-a ales cu un val de atacuri imunde din partea presei plătite și a propagandiștilor, și ei plătiți, ai vaccinării, au fost toți românii care au scăpat de vaccinarea obligatorie și care și-ar fi pierdut locurile de muncă și ar fi rămas șomeri și fără nici un drept în cazul adoptării legii.

Un al treilea exemplu similar este cel al legii privind educația sexuală în școli. În februarie 2021, senatorul Diana Șoșoacă le-a arătat parlamentarilor – care altfel ar fi votat în turmă sexualizarea copiilor – ce înseamnă standardele de educație sexuală în UE la care parlamentarii voiau să înhame România. După ce președintele S.O.S. România a expus public în nenumărate rânduri, inclusiv în plenul Parlamentului, că educația sexuală este de fapt o adevărată pornografie care întinează inocența copiilor, parlamentarii au lăsat în lege ”educație sanitară”, nu sexuală, și doar cu acordul părinților, ceea ce înseamnă protejarea copiilor de încercările ulterioare de impunere a unei agende de sexualizare și murdărire a copiilor.

Iată așadar trei exemple ale modului în care un singur senator a întors Parlamentul din drum și a obținut pentru români niște legi corecte, oprind abuzurile și dictatura. Însă nu este vorba de un simplu senator, ci de Diana Iovanovici-Șoșoacă, capabilă să facă față unor presiuni inimaginabile și pe care nici cenzura, nici injuriile, nici atacurile de toate felurile nu au oprit-o din a face ceea ce este corect.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

<strong>Cum au votat George Simion, Dumitru Coarnă, Ana Maria Gavrilă și deputații AUR pentru furtul copiilor din familii de către furnizori privați de tip Barnevernet</strong>

vin apr. 21 , 2023
Știu părinții români din diaspora la care George Simion merge în vizită că liderul AUR a votat pentru ca, în România, copiii lor să fie luați în vizor de stat și de furnizorii privați de tip Barnevernet care să îi poată lua de la familiile lor? Cei mai vocali deputați […]
Cum au votat George Simion, Dumitru Coarnă, Ana Maria Gavrilă și deputații AUR pentru furtul copiilor din familii de către furnizori privați de tip Barnevernet

Poate vă place și:

libris.ro