Site icon

Cum au votat George Simion, Dumitru Coarnă, Ana Maria Gavrilă și deputații AUR pentru furtul copiilor din familii de către furnizori privați de tip Barnevernet

Cum au votat George Simion, Dumitru Coarnă, Ana Maria Gavrilă și deputații AUR pentru furtul copiilor din familii de către furnizori privați de tip Barnevernet

Cum au votat George Simion, Dumitru Coarnă, Ana Maria Gavrilă și deputații AUR pentru furtul copiilor din familii de către furnizori privați de tip Barnevernet

Știu părinții români din diaspora la care George Simion merge în vizită că liderul AUR a votat pentru ca, în România, copiii lor să fie luați în vizor de stat și de furnizorii privați de tip Barnevernet care să îi poată lua de la familiile lor?

Cei mai vocali deputați care atacă în aceste zile Plx 145/2023, neînțelegând formula prin care această lege a ”PREVENIRII SEPARĂRII COPILULUI DE FAMILIE”, modificată corespunzător, poate anula alte legi anterioare care stipulau deja luarea copiilor din familiile lor, aceiași deputați care acum se dau de ceasul morții că apără copiii, au votat în 2022 pe 21 iunie 2022 o lege care dă dreptul furnizorilor privați de tip Barnevernet să fure copiii din sânul familiilor lor.

La loc de cinste sunt chiar deputații George Simion, președintele AUR, Dumitru Coarnă, deputat PSD, și Ana Maria Gavrilă, deputat neafiliat, aflați acum în fruntea contestatarilor Plx 145/2023.

Așadar, în loc să se mobilizeze pentru a îmbunătăți proiectul de lege Plx 145/2023 aflat acum la Camera Deputaților în așa fel încât furnizorii privați să nu mai poată lua copiii din familiile lor, acești deputați, plus toți deputații AUR, au votat pentru adoptarea Plx 457/2019 (devenită Legea nr. 191/2022, promulgată) pentru modificarea şi completarea Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, așa cum se vede pe site-ul Camerei Deputaților: https://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.Nominal?idv=30118

Ce au votat, mai exact, George Simion, Dumitru Coarnă, Ana Maria Gavrilă și toți deputații AUR? Întregul text al legii respective, care a fost promulgată între timp şi îşi produce efectele, poate fi găsit pe site-ul Camerei Deputaţilor aici: https://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2019/cd457_19.pdf , în prevederile sale găsindu-se numeroase aspecte care neagă drepturile copilului de a creşte în sânul familiei şi care dau dreptul statului şi furnizorilor privaţi de tip Barnevernet să dispună de copii după bunul plac.

George Simion, deputaţii AUR, Dumitru Coarnă şi Ana Maria Gavrilă au votat, printre altele, următoarele prevederi (nu sunt singurele de acest fel):

Punctul 9. Statul decide viitorul copiilor și ce este mai bine pentru ei:

La articolul 41, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(2) Dacă, în urma vizitelor efectuate potrivit alin. (1), se constată că dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală sau socială a copilului este primejduită, serviciul public de asistenţă socială este obligat să sesizeze în termen de 24 de ore, direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului în vederea luării măsurilor prevăzute de lege.”

Punctul 15. Se decide adopția copiilor luați din familii, deci înstrăinarea lor din sânul familiei:

La articolul 58, alineatele (3) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„(3) La stabilirea obiectivelor planului individualizat de protecţie, managerul de caz are obligaţia de a acorda prioritate reintegrării copilului în familie în termenele şi condiţiile prevăzute la art. 28 alin. (1) şi art. 29 din Legea nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi integrării socio-profesionale pentru copiii cu vârsta mai mare de 16 ani, iar dacă acestea nu sunt posibile, managerul de caz are obligaţia de a stabili adopţia, ca finalitate a planului individualizat de protecţie, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”.

Punctul 17. Evaluările sunt făcute și de furnizori privați de tip Barnevernet:

La articolul 62, partea introductivă şi litera c) ale alineatului (1) şi alineatul (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„Art. 62. (2) Persoana sau familia care primeşte un copil în plasament trebuie să aibă domiciliul în România şi să fie evaluată de către direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului în a cărei rază administrativ-teritorială se află domiciliul acesteia sau, după caz, de către un furnizor privat acreditat, cu privire la garanţiile morale şi condiţiile materiale pe care trebuie să le îndeplinească pentru a primi un copil în plasament. Persoana sau familia poate primi în plasament și un copil care are domiciliul în altă unitate administrativ-teritorială, dacă interesul superior al copilului o impune.”

Punctul 35. Părinții singuri sau părinții plecați în străinătate sunt luați în vizor, iar copiii lor riscă să fie preluați de stat sau de furnizorii privați.

La articolul 104, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins:

„(21) Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care a locuit copilul, care este plecat la muncă în străinătate, are obligaţia de a transmite de îndată serviciului public de asistenţă socială din raza de domiciliu notificarea cu privire la desemnarea persoanei care se ocupă de întreţinerea copilului pe perioada absenţei sale.” 

Punctul 39. Statul colaborează cu furnizorii privați de tip Barnevernet, iar cei care au votat legea au permis ”furnizorilor privați” de tip Barnevernet să preia copiii din familii:

La articolul 117, după litera g) se introduce o nouă literă, litera h), cu următorul cuprins:

„h) colaborează cu furnizori privați acreditați care organizează și dezvoltă servicii de prevenire a separării copilului de familia sa, precum și servicii de protecție specială a copilului lipsit, temporar sau definitiv, de ocrotirea părinților săi, licențiate în condițiile legii”.

Punctul 51: Ce condiţii trebuie să îndeplinească furnizorii de servicii sociale utilizaţi pentru a prelua copiii!

Articolul 151, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 151. – (1) Furnizorii de servicii sociale acreditați au obligația de a solicita certificatul de integritate comportamentală și documentul de evaluare psihiatrică, la angajarea personalului din cadrul serviciilor prevăzute la art. 119 și din structura organizatorică proprie, care, prin natura profesiei, intră în contact direct cu copilul. Prevederea se aplică și la încheierea contractelor de voluntariat.”

De ce au sărit George Simion, Dumitru Coarnă și Ana Maria Gavrilă să atace o nouă lege

Un asemenea vot ruşinos ar trebui să scandalizeze părinţii din România, dar şi pe cei din diaspora la care reprezentanţii AUR merg în turnee lăudându-se că îi ajută, când, de fapt, le iau copiii lăsaţi în ţară şi îi dau pe mâna statului şi a furnizorilor privaţi, după ce îi mai şi jecmănesc de bani prin ”donații” pentru partid.

Iar când o lege nouă ar putea să interzică statului şi furnizorilor privați să mai preia copii de la familii, anulând prevederile anterioare, George Simion, Dumitru Coarnă, Ana Maria Gavrilă și toți deputații AUR se opun!

Ceea ce președintele AUR George Simion, și deputații săi, dar și Dumitru Coarnă și Ana Maria Gavrilă au votat în iunie 2022, este exact întărirea rolului furnizorilor privați de tip ONG, care, ca și Barnevernet, să poată să preia copiii de la familii și să primească și bani pentru acest lucru.

Aceiași deputați sunt acum foarte revoltați că se iau copiii de la familii, după ce chiar ei au votat în favoarea acestui lucru ba, mai rău, se opun unei legi corectoare.

Exit mobile version