Zvârcoliri disperate ale presei din Ungaria la adresa Dianei Iovanovici-Șoșoacă
Pentru implicarea avută de senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă avută în cazul amplasării fără a avea toate avizele legale a statuii iredentiste din fața primăriei Municipiului Carei, presa din Ungaria o cataloghează ca fiind un “senator ultrașovin al Partidului SOS România”. La Carei, în județul Satu Mare, președintele Ungariei, Katalin Novak, a efectuat o vizită neoficială, participând la dezvelirea unui grup statuar cu mesaj iredentist.
Românii, mulți chiar din Carei, restul veniți din toată România, au protestat împotriva amplasării pe pământ românesc a unui grup statuar a cărui coloană frântă provoacă privitorului ideea unei Ungarii frânte, neîntregite, ciopârțită teritorial, un mesaj interpretat de către români ca fiind un simbol clar iredentist. Coloana frântă din grupul statuar dezvelit la Carei duce cu gândul la o altă coloană amplasată pe pământ românesc, Monumentul Mileniului din Brașov, inaugurat cu ocazia sărbătorii a 1000 de ani de la Cucerirea de către maghiari a Bazinului Panonic.
Ei bine, după intervențiile senatorului român Diana Iovanovici-Șoșoacă, presa din Ungaria a luat foc, mai ales după ce senatorul din România a solicitat declararea Katalinei Novak ca fiind persona non grata în România și scoaterea în afara legii a UDMR.
“Diana Sosoacă, celebrul senator ultrașovin al Partidului SOS România, a mers până acolo încât a cerut scoaterea în afara legii a RMDSZ în camera superioară a României, pe lângă faptul că a insultat-o pe Katalin Novák pe marginea drumului.”, scrie Hungary Posts English
“Diana Sosoacă este cunoscută pentru izbucnirile sale isterice pe diverse teme, a câștigat un loc pe lista Asociației pentru Unirea Românilor (AUR), iar în prezent este politician în Partidul SOS România pe care l-a înființat.”, a scris magyarnemzet.hu
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment