Partidul S.O.S. România, avertisment cu ocazia Zilei Trianonului: “Acești boiernași decrepiți visează la dezmembrarea statului român”

Sâmbătă, 3 iunie 2023, cei de la știripesurse au publicat un articol prin care se atrage atenția asupra pericolului revizinionismului ungar, tocmai în ajunul sărbătoririi Zilei Trianonului.

Partidul S.O.S. România, condus de senatoarea Diana Șoșoacă, anunță că sesizează CSAT, SRI și SIE după ce în mediul online a apărut un apel la mobilizarea cetățenilor din Ardeal și Banat pentru declararea independenței față de România duminică, 4 iunie, în ziua în care se împlinesc 103 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.“, scrie stiripesurse.ro

Redăm și noi integral comunicatul de presă al Partidului S.O.S. România care conține acest avertisment cu ocazia Zilei Trianonului: “Acești boiernași decrepiți visează la dezmembrarea statului român”

“Autoritățile statului să ia măsuri legale împotriva conspiratorilor care atentează la unitatea României

Partidul S.O.S. România tratează cu maximă atenție și seriozitate încercările tragicomice ale urmașilor unor vechi familii de grofi nostalgici, cu atitudini revizioniste, la împlinirea a 103 ani de la semnarea tratatului de la Trianon. Sub adăpostul laș al anonimatului, acești boiernași decrepiți visează la dezmembrarea statului român, vis care din păcate își găsește ecoul și în unele creiere înfierbântate dintr-un anumit grup de la Cluj sau în altele de la Budapesta.

Pretinsa “declarație de independență a Transilvaniei” nu este altceva decât un gest trist, de frondă, menit să marcheze simbolic adevărul incontestabil al unității și suveranității naționale și teritoriale a României. Acest gen de derapaj de la Constituția României nu reprezintă vreun pericol pentru unitatea teritorială a Statului român nici dacă ar fi girat de o “instanță regalo-internațională”, dar constituie totuși o formă de a agita spiritele, de a provoca tulburări și de a testa autoritatea statului român.

De aceea, preventiv, sesizăm CSAT-ul, SRI și SIE să vegheze asupra acestor grupuri penibile de conspiratori și să ia măsurile legale ce se impun. Ca să le vedem competența, nu de alta.

Așadar, supunem atenției publicului dornic de amuzament revanșardo-hortist acest fapt și avertizăm ca mâine am putea avea parte de o porție de teatru londo-clujeano-budapestan a cărui singură semnificație este că trebuie să reafirmăm cu tărie Art. 1 (1) din Constituție care stipulează clar și fără echivoc că statul român este naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

Senator Av. Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ

Președintele Partidului S.O.S. România

3.06.2023″