Apicultorii din România solicită taxă pe mierea ieftină importată din Ucraina

Peste 100 de tone miere de foarte bună calitate sunt blocate la apicultorii din judeţul Hunedoara din cauza cantităţilor mari de produs similar care au intrat pe piaţă din Ucraina şi China, în ultimii ani. Din acest motiv, preţurile de achiziţie au scăzut considerabil, susţin reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor de Albine (ACA) Hunedoara.“, scrie cotidianul.ro

Apicultorii români riscă să falimenteze și să renunțe la domeniul lor de activitate după importurile masive de miere ieftină din Ucraina și solicită măsuri de protecție din partea statului român. Prețul mierii a scăzut foarte mult și apicultorii români nu reușesc să-și acopere costurile și munca depusă pentru a produce miere.

„S-a adus miere din Ucraina şi China la preţuri derizorii, foarte, foarte mici. Angrosiştii importanţi de miere au făcut stocuri mari. În aceste condiţii, mierea produsă de apicultorii români nu s-a mai cumpărat sau achiziţia s-a realizat la nişte preţuri foarte mici. La acest moment, sunt foarte mulţi apicultori care au zeci de tone de miere acasă. Nu au putut să o valorifice”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele ACA Hunedoara, Tiberiu Korb

Membru al Partidului S.O.S. România care cumpără miere de albine de la producători români

Orice borcan de miere de albine sau orice produs apicol cumpărat de la apicultorii români îi poate ajuta să treacă peste această perioadă de criză provocată artificial de indiferența și incompetența guvernanților actuali.

Membrii Partidului S.O.S. România au pornit mici campanii de achiziționare a produselor apicole de la producătorii români, încercând să ajute astfel apicultura românească. Așa că atunci când vi se face poftă de miere încercați pe cât posibil să o achiziționați de la apicultorii români care trec printr-un mare impas de câteva luni bune.