Evenimente

Proiectul “Unitate în diversitate prin folclor, obiceiuri, tradiții” derulat între colegiile naționale militare

“Unitate în diversitate prin folclor, obiceiuri, tradiții

În perioada 20- 22 octombrie s-a desfășurat la Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, cea de-a patra ediție a proiectului “Unitate în diversitate prin folclor, obiceiuri, tradiții”, derulat între colegiile naționale militare.

Proiectul, care a debutat în anul 2018, si-a propus, încă de la prima ediție, să promoveze, așa cum îi spune și titlul, folclorul, obiceiurile și tradițiile specific românești.

Tema de anul acesta “BUCATE TRADIȚIONALE ROMÂNEȘTI, a fost un bun prilej pentru a savura bucatele tradiționale românești, pregătite după rețete de odinioară.

Elevi și profesori deopotrivă au fost martorii un periplu culinar prin zone gastronomice de referință din Bucovina, Oltenia, dar și din cea a Văii Superioare a Prahovei.

Întâlnirea de la Constanța a fost pentru pofticioși și gurmanzi deopotrivă.

A fost despre preparate tradiționale românești care au încântat nu numai papilele gustative, ci și ochiul privitorului.

Nu degeaba vorbim despre o artă culinară, nu?

Adresată nu numai trupului, ci și sufletului, arta culinară a dovedit încă o dată că ne unește într-o echipă pe noi, profesorii participanți și că ne-a condus la UNITATE din DIVERSITATEA noastră.

Ca bonus al întâlnirii, gazdele noastre ne-au oferit vizite de neuitat la Simulatorul de la Academia Forțelor Navale, precum și la Centrul de Scafandri din Constanța, un bun prilej pentru orientarea în carieră a elevilor noștri.

Pentru a povesti și celorlalți și pentru a duce mai departe zestrea lui Cantemir, profesoarele implicate în proiect Steliana Mihaela Lambru, Claudia Dogaru și Lavinia Gheorghe au fost însoțite de 10 elevi inimoși, ce au demonstrat prin filmulețele prezentate că învățătura face casă bună cu aptitudinea de chef bucătar.”, scrie pe facebook Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” Breaza

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Ateliere de vară la o parohie din Târgu Jiu care nu are încă finalizate lucrările la exterior și interior!

Deși nu sunt finalizate încă lucrările la exterior și interior, parohia Sfântul Mare Mucenic MINA,…

3 ore ago

4 Iulie 1848 – Românii din Munții Apuseni încep să se înarmeze, sub conducerea lui Avram Iancu

Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…

o zi ago

3 Iulie 1910 – Român amendat de unguri pentru că pe harnașamentul calului erau prezente cele trei culori ale tricolorului românesc

Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…

2 zile ago

2 Iulie – T𝐫𝐞𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐞𝐬̦𝐧𝐢𝐜𝐢𝐞 𝐚 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨d Ștefan cel Mare, manifestare organizată de Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…

3 zile ago