Patriotism

Procesul unui fost SPP-ist ar putea dezvălui secrete istorice despre cum a fost trădată România

Nici legea 168/2020 nu se aplică pentru toți beneficiarii ei. Proces la ÎCCJ

Credeați că doar urmașii românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944 sunt supuși discriminării prin Legea 154/2021? Zi de zi apar alte și alte cazuri în care românii sunt  umiliți uneori chiar de justiție, de cei care ar trebui să împartă dreptatea și nu discriminarea.

LEGE nr. 168 din 7 august 2020 reglementează modalitățile de recunoaștere a meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român prin acordarea unor drepturi și distincții, precum și crearea posibilității menținerii, încadrării sau reîncadrării în structurile din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională din care fac sau au făcut parte a răniților, invalizilor, a celor care au dobândit alte afecțiuni fizice și/sau psihice pe timpul ori din cauza participării la acțiuni militare, misiuni și operații, precum și prin acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat.

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/228752

Și atunci de ce nu ar beneficia de această lege toți cei care fac obiectul acesteia? Deci nu doar Legea 154/2021 se aplică discriminatoriu doar pentru anumite categorii de cetățeni, avem acum și un alt exemplu de lege în acest sens.

Mâine, 18 decembrie 2023, are loc la ÎCCJ o nouă înfățișare în procesul unui rezervist militar care luptă pentru drepturile sale. Din păcate, lucrurile au luat o întorsătură urâtă și ne fac să ne punem întrebări legate de calitatea actului de justiție.

Domnului colonel (în retragere) Marian Constantin-Lâsenco, expert în anti-terorism și contra-terorism, fostul șef al pregătirii din cadrul Serviciului de Pază și Protecție, i se refuză un drept al său deși legea 168 nu face discriminări.

Buletin de Carei

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

4 zile ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

5 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

6 zile ago