Site icon

Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison / Courtesy: leverageedu.com

Biografie

 Thomas Alva Edison (născut pe data de 11 februarie,1847, Milan, Ohio, U.S. – mort pe data de 18 octombrie 1931, West Orange, New Jersey), omul căruia îi datorăm becul electric, topografie și pentru creearea primului laborator industrail, altfel spus și om de ștință, inventator și om de afaceri.

Acesta a creat multe invenți în multe doemnii cum ar fi producerea de electricitate, înregistrarea vocii umane, ba chiar și comunicarea în masă, alături de captarea imaginii. Aceste invenții menționate mai sus au fost responsible pentru răspândirea impactului asupra lumii moderne industrializată. Thomas Edison a fost primul inventator ce a aplicat principiile știnței organizate, cel ce a lucrat cu mai mulți angajați și cercetători pentru a îndeplinii cereile oamenilor ce urmau să pună temeliile noului secol.

Edison a crescut în mijlocul americii, prima sa carieră fiind de operator de telegraf ce l-a inspirat pentru prima sa invenție, ca mai apoi, în anul 1869, să pună la punct primul său laborator în Menlo Park, New Jersey.  

De-a lungul anilor, acesta a înființat multe laboratoare din care putem aminti laboratorul botnaic din Fort Myers, Florida, în colaborare cu Henry Ford și Harvey S. Firestone, și, desigur, nu putem uita de laboratorul din West Orange, New Jersey, unde a luat loc și primul studio de film al lumii, Black Maria.

În timpul vieții sale, Thomas Edison a fost recasători de două ori, rezultând șase copii. Din nefericire pentru inventatorul nostru, acesta a murit din vina unor complicații diabetice în 1931.

Comunicarea cu cei de dincolo

Cu puțin timp înainte să moară, undeva prin anii 1920, Thomas Edison a început să își strângă oameni de ștință și cercetători într-unul dintre laboratoarele sale, încercînd cu disperare să îndeplinească ceva rupt chiar din filmele Science-Fiction, anume construirea unui telefon ce ar putea comunica cu cei ce au murit. Aceștia au încercat înregistrarea vocii și prezența spiritelor.  

Totul se poate să fi pornit de la afirmația lui Thomas Edison în jurnalul lui Roger Pelton ce spune: <<Motivul pentru care am fost înzestrat cu așa mulți bani și dăruit o așa mare putere de iertare de către oamenii bogați este deoarece cu toții au creazut că pot atinge nemuritatea adevărată. Așa că am fost fericit să îi las să creadă nu doar că puteam dar și că aș fi dornic să împart aceste cunoștințe cu ei. Acești așa ziși ‘’Căpitani ai industriei’’ erau disperați să arunce cătușele soarții lor iminente; știau că nu o pot lua cu ei, așa că au vrut să rămână aici pe vecie>>.

Interviul acestui cecetător continuă cu urmatoarele afirmații:

<<Desigur că îi păcăleam.>>

<<Lucram la controlul minții. Am reușit de mult să îmi securizez nemurirea, iar acum aveam nevoie de o puetere siguă care să mă protejeze împotriva oamenilor puternici ce pășeau pe lumea aceasta. Dacă aș reuși să îmi folosesc cerctările să construiesc o cale de a controla mințile oamenilor, nu doar că aș fi de neoprit, dar aș deveni Dumnezeu.>>

<<Desigur, ști ce s-a întâmplat după aceea. Sub presiunea a mai multor corporații și interestre religioase, guvernul a venit și m-a arestat. Mi-au furat cercetările,pretinzând că le distrug. Știau cum să îmi neutralizeze majoritatea noilor mele abilități.>>

<< Cu un ac roșu-încins m-au lobotimizat.>>

<<Lasă-mă să îți spun cum universele spirituale și fizice interacționează. Corpurile noastre fizice nu sunt ca lentilele prin care trece lumina în fiecare direcție. O lentilă murdară sau crăpată dă, în cel mai bun caz  dezorientate și cele mai rele incompresibile imagini. Astfel,în așa fel lucrează corpurile noastre. Lobotimizat, nu îmi puteam nici folosi abilitățile și nici să înțeleg lumea în așa fel încât sș prevănd o modalitate mai bună să le folosesc.>>

<<Spiritul meu a fost prins într-o lentină cioblită. Am fost..pierdut.. învins.. dar nu terminat încă. Mai aveam încă o speranță.>>

<<Eu…>>

<<Da. Însfârșit am început să înțeleg.>>

<<Am priceput într-un final că nemurirea mea și controlul minții erau una și aceeași. Cu certitudine, puteam ține un corp tânăr și sănătos mai mult timp mai mult decât normal, dar eventual acel corp va începe să cedeze, eventual voi suferi un accident, eventual voi muri.>>

<<Eram nevoit să găsesc o modalitate de a transfera spiritul meu de la corpul meu la altul. Procesul asemănător cu posesia demonică cu care m-am descurcat în Franța acum atâția ani, dar aveam nevoie de spiritul original care trăia în acel corp să plece sau să fie distrus. Nu aveam nici-o dorință să înfrunt un exorcist Catolic nebun. Cercetările mele m-au adus la concluzia că, fiind fantomă, îmi pot folosi abilitătile mele psihice să intru în mintea unei persoane vi, și încet cu încet, să distrug spiritul care îl ocupă.>>

<<Acum, o persoană normală, locuind în mintea sa, ar fi capabil să respingă un spirit invadator, chiar unul cu așa mare putere telepatică ca mine. Invadarea minții unei persoane, indiferent cât de discretă, include o anumită împărțire de memorii. Am determinat că o persoană s-ar putea ca nici măcar să nu bănuiască că este invadat dacă persoana consideră gândirile pe care le avea sunt doar detalii biofragice reconstruite ce crede că le-a învățat prin a mă studia. În alte cuvinte, persoana va crede că aceste gânduri sunt ale lui,dacă găseam o persoană dornică să învețe despre mine.>>

     <<Când intri în pușcărie, chiar și cu un creir așa distrus ca al meu, pot să îți simt gândurile desrpe mine, și să simt colțurile planului tău în mintea mea. Când am să mor, și am să îmi părăsesc cadavrul în urmă, am să îți văd planurile clar de a mă prinde în borcan și să îmi alfi secretele. De asta m-am lăsat prins în acel borcan al fantomelor.  De aceea ți-am spus atâtea despre mine, dezvăluindu-mi secel mai negre secrete. În a învăța despre mine, îmi deschizi ușa și îmi permiți să devin tu și să te distrug.>>

<<Te rog..sufletul meu..>>

<<E plecat. Într-un fel,vorbesc doar cu mine acum. Dar am să îți termin cartea pentru tine și am să o public sub numele tău și să o răspândesc pretutindeni în lume. Pentru că într-o zi, corpul tău o să mă sfideze, ori un accident mă va lua..deja îmi fac griji de a avea doar un ochii.>>

<<Oamenii, toată lumea va citi despre mine, va îvăța despre mine, și cum vor ști , până, desigur, va fi prea târziu, că prin a învăța despre mine și a învăța ceea ce sunt, ei nu vor deveni ca mine?

Este deja prea târziu. Ai citit deja cartea, nu poate fi necitită. Uită-mă dacă poți și roagă-te la Dumnezeu ca El să te protejeze de mine. Pentru că îți pot promite un singur lucru: unul dintre voi care citiți cartea acum va fi următoarea mea victimă.>>

Indiferent dacă afirmațiile făcute de acest om de știință,unii dintre voi ce îl puteți caracteriza ca fiind un nebun, numai bun pentru a fi aruncat într-un spital pentru boli mentale, ne-a lăsat această carte în urmă ce ne dă o vagă idee despre una din ultimele sale invenții,posibil cea mai controversată dintre acestea.

În imaginea de mai sus este reprezentată o pagină din articolul American fondat în prima jumătate a secolului XX-lea în revista “Mechanix Illustrated” cea ce a încercat să ghideze cititorii spre varioase improvizări în ceea ce privește gospodăria și echipamente ce se chiar și cumpărători le pot face.

Pagina respectivă a încercat să aducă la cunoștință noua creație a inventatorului Thomas Alvas Edison, citindu-l ca “Automobilul viitorului”.

De-a lungul timpului, oamenii au început să adreseaze ideea sa de a comunica cu fantomele, sau altfel spus, cei care au trecut dincolo, ca a fi fost una dintre cele mai bune idei ale sale deoarece aceasta oferea confort după pierderile cauzat de primul război mondial.

Încă de când s-a publicat prima dată simpla idee că acest om poate construi un asemenea aparat, oamenii au început să aibă cât mai multă bază pe acesta, spunând, ca în imaginea de mai sus, că aceștia, la fel ca inventatorul, să creadă că în decursul următoarelor luni, acesta își va finaliza proiectul.

Cum sugerează titlul, Edison spunea că toate lucrurile au atribute de existență, cum ar fi greutate, culoare, etc.

Din ce se spune, Thomas și-a ars propiul deget pentru a dobândi unul din răspunsurile sale în privința existenței, arătând că în urmele lăsat de amprenta sa, apoi în vindecarea degetului, susținând că liniile au crescut înapoi la fel, susținând teoria “ vieții unitare”.

Celebrul inventator a fost un realist,  experimentele sale stând numai în lucruri ce se pot dobândi, așa, a început să se gândească că un spirit este obligat să aibă atribuții ale existenței pentru a putea fi, așa că, spiritele, deși nu pot fi percepute de ochiul uman liber, așa cum sunt, de altfel, micro bateriile. Prin înțelegerea sa a lumii, credea că fantomele pot fi percepute de așa zisul “ochi electric”.

Până în ziua în care acesta a murit, a susținut că viața, fie în om sau animal, constă în nenumăratele “ unități nemuritoare “, capabile de inteligență în cea ce privește direcționarea vieții.

Cât să dovedească aceasta acuzație aspura naturii, cum am menționat mai sus, Edison și-a ars degetul, mai întâi printând o variantă înainte cât să compare rezultatele.

Deși degetul său a fost ars sever, atunci când s-a vindecat, liniile amprentei au crescut înapoi la starea lor inițială.

Deși Edison era un materialist, acesta era destul de încrezător să creadă în fantome, susținând că se pot dovedi de studii științifice.

Mai sus este descrisă unul dintre aceste teste.

În timpul unei ierni crunte a anului 1920, omul nostru de știință și-a strâns câțiva inventatori în laboratorul său pe post de martori cât acesta încerca din răsputeri să ispitească și să întemnițe spiritele în instrumente de intensă sensibilitate.

Până de curând, doar câțiva favorizați au fost garantați onoarea de a lua parte la astfel de prezentări, aceștia putând afirma sau infirma prezenți unei vieți de după moartea.

Treizeci de ani de continuă experimentare a adus la încercarea lui Edison de a penetra adevăratul văl dintre mortalitate și nemurie ca această poveste să fie spusă astăzi.

Pentru a face un conspect al funcționarii acestui aparat, acest telefon al celor de dincolo, funcțione la fel ca și un telefon normal, acesta fiind capabil să înregistreze vocea atât emițătorului cât și al receptorului, folosind ideologia telefonului obișnuit.

Adiția pe care o aduce Edison pentru a putea comunica cu fantomele este un borcan de sticlă unde se prindea spiritul respectiv și se atașa de aparat unde sunetele scoase de acesta erau receptate și decodificate pentru a înțelege mesajele celui de dincolo.

Până în ziua de astăzi, nu se știe ce s-a ales mai exact cu acest telefon, speculațiile sunt nenumărate, majoritatea susținând că a ajuns pe mâinile guvernului, ținut deoparte pentru o posibilă reintroducere dar nimic nu este precis.

articol îngrijit de Drăghici Florentina


Referințe

Biografia lui Thomas Edison:

• Adrian Wooldridge (Septembrie 15, 2016)  “Alfabetul Succesului” – Economistul. Arhivat în original pe 16 septembrie, 2016. Recuperat în 16 septembrie, 2016

• Sproule, Anna (2000). “Thomas Alva Edison: Cel mai bun inventator al lumii” (1st. U. S. ed.) . Woodbridge,  CT: Blackbrich Press: ISBN 978-1-5611-331-0

• “Hangout- Thomas Edison” state. Nj.us. State of New Jersey

• “Con Edison: O scurtă istorie of Con Edison- electricitatea” Coned. Com January 1, 1998. Arhivat din original în octombrie 30, 2012,  recuperat în octombrie 11, 2012.

• “Vrăjitorul din Menlo Park” Institutul Franklin. Arhivat din original pe 5 Martie, 2013. Recuperat pe 24 Februarie, 2013.

Walsh Bryan (Iulie 15, 2009) . “The Electrifying Edison”  Time.   Arhivat din original în Iulie 18, 2009. Recuperat Pe 31 decembrie, 2013.

Comunicarea cu cei de dincolo:

-“Jurnalul lui Roger Pelton” de Iblis, publicat Lulu. Com (Septembrie 15, 2008)

-“Modern Mechanix and Inventions “ , publicat în anul 1928


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Exit mobile version