Site icon Glasul.info

Noua generație de detractori a istoriei românilor

Marius Diaconescu, istoric

Pe lângă vechea generație de detractori ai istoriei românilor, adică pe lângă Mihail Roller, Lucian Boia, Neagu Djuvara, Zoe Petre, etc, vin alții noi precum Marius Diaconescu, Bogdan Murgescu, Adrian Cioroianu, Doru Radosav și mulți alții din păcate.

Ungurii iredentiști citează din Marius Diaconescu

Ungurii iredentiști mai nou nu mai citează doar din Lucian Boia, ci din istoricul “român” Marius Diaconescu. Adică pe lângă aberațiile antiromânești ale lui Lucian Boia, acum au o nouă gură de propagandă care să le susțină teoriile fluturate de către unii precum Sabin Gherman, Tudor Duică și alți transilvăniști convinși.

De departe frapeză faptul că Marius Diaconescu este publicat de către anumite site-uri și publicații de limbă maghiară. Rămâi consternat când publicațiile maghiare redau pasaje lungi din Marius Diaconescu în care acesta se screme să ne arate că ungurii ar avea dreptate în ceea ce spun despre personalități istorice românești cum ar fi Avram Iancu.

Noua generație de detractori a istoriei românilor
Noua generație de detractori a istoriei românilor

Detractor interesat, sau dezinteresat?

Nu putem să nu ne întrebăm ce-i mână în luptă pe acești detractori, pe Marius Diaconescu, Lucian Boia, Neagu Djuvara, Zoe Petre, Bogdan Murgescu, Doru Radosav și alții ca ei. O fac pentru că au vreun interes subversiv, o fac pentru că se află în solda unei entități care își dorește astfel de detractori ai istoriei românilor, sau o fac în mod dezinteresat? Cam asta-i întrebarea….

Exit mobile version