Război și poezie între suveraniștii din S.O.S. România

Faptul că alegerile au fost fraudate în România este acum mai limpede decât niciodată până și pentru profanii în ale politicii mioritice. Cum altfel să justifici un succes incredibil al UDMR-ului, la niște scoruri electorale neverosimile chiar și acolo unde nu se mănâncă deloc gulaș și nici ceardaș nu s-a țopăit niciodată? Frauda se vede chiar și din sateliții lui Elon Musk.

Rezultatele slabe obținute la alegeri de către S.O.S. România i-a încăierat atât pe plan intern pe cei din S.O.S., dar și pe plan extern, cu foștii membri S.O.S., unii dintre ei reproșându-le actualilor membri nereușitele electorale. Unele dintre aceste conflicte s-au tranșat chiar public, pe rețelele de socializare. Actorii? Un fost președinte al organizației S.O.S. România Marea Britanie și actualul lider al organizației S.O.S. România Buzău, adică fiind vorba de domnii Bogdan Vasile, respectiv poetul Adi Dogaru.

Război și poezie între suverniștii din S.O.S. România
Război și poezie între suveraniștii din S.O.S. România

Deși inițial prieteni și cumva cam pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește suveranismul românesc și din câte se pare chiar și pe tema desfășurării alegerilor din România, cei doi domni au ajuns ciudat de repede să se certe și să-și arunce tot felul de acuzații reciproc. Adi Dogaru fiind și poet, și-a atacat vechiul prieten printr-un pamflet intitulat “Mesaj către sile (n.r. Vasile, Vasile Bogdan)”:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

“Mesaj către Sile
Vino în țara ta Zbogdane și te zbate pentru noi
Nu sta mândru la butoane numărând din doi în doi !
Nu te mai umfla în pene și te da drept patriot
Stai ca Iuda în izmene pe când alții nu mai pot!”

Adi Dogaru

reproșându-i astfel domnului Bogdan Vasile că nu poate fi patriot român la mii de kilometri de țară. Chiar și pamflet fiind, poezia a ajuns să nemulțumească profund chiar pe unii dintre simpatizanții și votanții SOS din diasporă, care nu găsesc deloc potrivită această generalizare și afirmă că fără voturile românilor din străinătate SOS n-ar fi băgat niciun europarlamentar în PE. Unii dintre ei ne-au trimis și nouă mesajele lor de nemulțumire, dar din cauza conținutului foarte “pestriț” nu le putem publica.

Nu putem decât să le dăm dreptate și să dezavuăm această afirmație potrivit căreia românii din afara țării nu ar fi patrioți. Sunt multe motivele pentru care românii au fost nevoiți să plece sau efectiv au fost fugăriți din țară, și acestea nu se rezumă numai la nivelul de trai sau numai la factorul financiar. La ce sistem mafiot domnește în România, sunt români care au plecat din cauza nedreptății, a abuzurilor instituționale, a mafiei instituționalizate, a dosarelor făcute la comandă politică, a firmelor și companiilor românești preluate cu forța de mafioții din servicii, etc.

Sunt foarte multe motive pentru care românii au fost fugăriți din țară, dar asta nu înseamnă că nu sunt patrioți și că nu se gândesc în continuare la România și că nu așteaptă ca și în această țară să se îndrepte lucrurile și să se poată întoarce înapoi… Dar dacă vom continua să fim atât de dezbinați, acest vis al lor din păcate e atât de departe…

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Ce bine că nu există Dumnezeu

sâm iun. 22 , 2024
scris de Hetti Benedek aprilie 21, 2023 anul 2011– Ce bine că nu există Dumnezeu! am exclamat exaltată, însetată de dulceața patimii care mă învăluia cu putere. Și ce bine că nu sunt ca ceilalți, bisericoșii și fanaticii, care nu-și pot face din plăceri extaze și care uită să se mai bucure. […]

Poate vă place și:

libris.ro