22 Iulie 1946 – A fost creată Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

La 22 iulie 1946 a fost creată Organizația Mondială a Sănătății (OMS), instituție specializată a Națiunilor Unite, cu sediul la Geneva; funcționează, efectiv, de la 7 aprilie 1948 (România este membru al OMS din 1948).

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este agenția specializată a Națiunilor Unite responsabilă pentru coordonarea politicilor de sănătate publică la nivel global. Începând cu anul 1948, OMS are rolul de a promova sănătatea, preveni bolile și răspunde situațiilor de urgență sanitară.

Misiunea principală a OMS este de a asigura că toți oamenii au acces la servicii de sănătate de calitate. De exemplu, programul său “Sănătate pentru toți” și-a propune să elimine inegalitățile în accesul la îngrijiri medicale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net
22 Iulie 1946 - A fost creată Organizația Mondială a Sănătății (OMS)
22 Iulie 1946 – A fost creată Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Imaginea OMS după pandemia de COVID

Pandemia de COVID-19 a pus OMS într-o lumină profund negativă, cu grave implicații sociale, politice și ideologice, atrăgând numeroase controverse și critici la nivel mondial. Criticile legate de gestionarea inițială a crizei sanitare au dus la apeluri pentru reformarea agenției, mergându-se în unele cazuri chiar până și la declarații ale unor lideri de țări care au spus că își doresc ieșirea țărilor lor din OMS.

La nivel european, mai mulți lideri politici au criticat intens modul cum OMS a gestionat și coordonat activitatea în sistemele de sănătate naționale ale fiecărei țări, în timpul pandemiei, ieșind cu statistici și rapoarte care arătau date și informații șocante despre cum a fost gestionată toată această perioadă.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Lasă un răspuns

Next Post

Dan PURIC, conferință la „ZILELE REZISTENȚEI”: POPORUL ROMÂN e o TAINĂ. Azi se încearcă ȘTERGEREA MEMORIEI și ISTORIEI NEAMULUI nostru

mar iul. 23 , 2024
Dan Puric a susținut, sâmbătă, 20 iulie, la „Zilele Rezistenței”, o conferință despre identitatea creștină. În perioada 19-21 iulie 2024, la Mănăstirea Sâmbătă de Sus, a avut loc cea de-a 14 ediție a evenimentului „Zilele Rezistenței”. „Poporul român e o taină, noi iubim dușmanii. (…) Românii sunt minunea Europei. Noi […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News